Już niedługo zaczną się grzyby, w niektórych rejonach nawet już były. Podzielę się z Wami przepisem, który kiedyś dostałam od znajomego.
Grzyby po grecku
- duży durszlak obgotowanych grzybów (podgrzybki są najlepsze)
- 1 łyżka soli
- 5 łyżek cukru
- 5 łyżek octu
- 1 szklanka oleju
- 0,5 kg cebuli
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ostrej papryki w proszku
Cebulę pokroić w półplasterki, zeszklić na oleju. Dodać wszystkie dodatki, na końcu wsypać obgotowane grzyby, gotować razem 5-8 minut.
Gorące wlewać do wyparzonych słoików.
Grzyby po grecku
- duży durszlak obgotowanych grzybów (podgrzybki są najlepsze)
- 1 łyżka soli
- 5 łyżek cukru
- 5 łyżek octu
- 1 szklanka oleju
- 0,5 kg cebuli
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ostrej papryki w proszku
Cebulę pokroić w półplasterki, zeszklić na oleju. Dodać wszystkie dodatki, na końcu wsypać obgotowane grzyby, gotować razem 5-8 minut.
Gorące wlewać do wyparzonych słoików.
