Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz meksykański
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59779" data-attributes="member: 49"><p><strong>Gulasz meksykański </strong> </p><p></p><p>30 dag chudej wołowiny </p><p>30 dag chudej wieprzowiny, </p><p>10 dag bekonu lub wędzonej szynki, </p><p>3-4 ząbki czosnku, </p><p>3 cebule, </p><p>30 dag pomidorów, </p><p>2 strąki zielonej papryki, </p><p>po &frac12; szklanki białej i czerwonej fasoli, </p><p>1 szklanka bulionu, </p><p>1 łyżka suszonego oregano, </p><p>1/2 łyżeczki mielonego kminku, </p><p>2 łyżki smalcu, </p><p>2-3 ostre papryczki chili, </p><p>sól, pieprz cayenne </p><p></p><p>Umytą fasolę zalać wrzącą wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, krótko obgotować i osączyć. Mięso pokrojone w kostkę przesmażyć na łyżce smalcu, dodać kminek, pokrojone chili, drobniutko posiekany czosnek. Skropić wodą i dusić pod przykryciem około 10 min. Włożyć fasolę, oregano i wlać bulion. Dusić około 40 min. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać paprykę pokrojoną w paski i obrane pomidory, pokrojone na ćwiartki. Smażyć chwilę na dość silnym ogniu, po czym przełożyć do garnka z mięsem, dodać pokrojony w paseczki bekon, wymieszać i dusić razem jeszcze około 10 min. Podawać z bułką lub ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59779, member: 49"] [B]Gulasz meksykański [/B] 30 dag chudej wołowiny 30 dag chudej wieprzowiny, 10 dag bekonu lub wędzonej szynki, 3-4 ząbki czosnku, 3 cebule, 30 dag pomidorów, 2 strąki zielonej papryki, po ½ szklanki białej i czerwonej fasoli, 1 szklanka bulionu, 1 łyżka suszonego oregano, 1/2 łyżeczki mielonego kminku, 2 łyżki smalcu, 2-3 ostre papryczki chili, sól, pieprz cayenne Umytą fasolę zalać wrzącą wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, krótko obgotować i osączyć. Mięso pokrojone w kostkę przesmażyć na łyżce smalcu, dodać kminek, pokrojone chili, drobniutko posiekany czosnek. Skropić wodą i dusić pod przykryciem około 10 min. Włożyć fasolę, oregano i wlać bulion. Dusić około 40 min. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać paprykę pokrojoną w paski i obrane pomidory, pokrojone na ćwiartki. Smażyć chwilę na dość silnym ogniu, po czym przełożyć do garnka z mięsem, dodać pokrojony w paseczki bekon, wymieszać i dusić razem jeszcze około 10 min. Podawać z bułką lub ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz meksykański
Top
Bottom