Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz szegedyński*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 70207" data-attributes="member: 29"><p>0,6 kg karczku wieprzowego</p><p>0,5 kg kapusty kiszonej</p><p>0,5 kg czerwonej papryki (strąk)</p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki smalcu</p><p>łyzka kminku</p><p>łyżka czerwonej papryki w proszku</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 szklanki bulionu</p><p>śmietana</p><p></p><p>Karkówkę pokroic w kostkę, obsmazyć na smalcu, zestawic z ognia dosypać papryki w proszku, ponownie na ogień, odoac cebulę posiekaną.</p><p>Trzymać na ogniu do zeszklenia cebuli. Dodać posiekaną kapuste ( jezeli kwaśna przepłukac wodą). Podlac bulionem, dodac czosnek, kminek, posolić i dusić ok 1 godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostke papryke i dusic 10-15 minut.</p><p>Po nałożeniu na talerz każdą porcję ozdobić kleksem śmietany.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 70207, member: 29"] 0,6 kg karczku wieprzowego 0,5 kg kapusty kiszonej 0,5 kg czerwonej papryki (strąk) 2 cebule 2 łyżki smalcu łyzka kminku łyżka czerwonej papryki w proszku 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu śmietana Karkówkę pokroic w kostkę, obsmazyć na smalcu, zestawic z ognia dosypać papryki w proszku, ponownie na ogień, odoac cebulę posiekaną. Trzymać na ogniu do zeszklenia cebuli. Dodać posiekaną kapuste ( jezeli kwaśna przepłukac wodą). Podlac bulionem, dodac czosnek, kminek, posolić i dusić ok 1 godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostke papryke i dusic 10-15 minut. Po nałożeniu na talerz każdą porcję ozdobić kleksem śmietany. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz szegedyński*
Top
Bottom