Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Gulasz warzywny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 515957" data-attributes="member: 422"><p>Omijałam cukinię i bakłażany szerokim łukiem, ale się przekonałam, że to dobre jest. Dlatego teraz namiętnie wypróbowuję różniste przepisy z tymi warzywkami. Pewnie podobny przepis gdzieś na forum jest, nie znalazłam, ale jakbym powielała, przepraszam.</p><p></p><p>Potrzebne są:</p><p></p><p>bakłażan, </p><p>cukinia, </p><p>pomidory </p><p>papryka</p><p>cebula</p><p>czosnek</p><p>cytryna</p><p>zioła</p><p></p><p>Najpierw obrałam i pokroiłam w kostkę cukinię, polałam ją sokiem z cytryny. Bakłażana (też obranego i pokrojonego w półplasterki) posypałam solą i odstawiłam na trochę, potem opłukałam, osączyłam i też skropiłam sokiem z cytryny. Potem zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę i dwa ząbki czosnku. Do tego dodałam cukinię i bakłażana. Poddusiłam. Potem dodałam pokrojoną paprykę, trochę poddusiłam i potem pokrojonego pomidora. Przepis oryginalny każe obrać pomidora ze skórki, ja tego nigdy nie robię. </p><p>Znów dusiłam, ale ciut za długo, bo mi się zrobiła lekutko paciajowata potrawa, a chciałam, żeby warzywa zachowały trochę jędrności. </p><p>Na koniec doprawiłam solą i ziołami (bazylia, oregano, pietruszka z czosnkiem).</p><p></p><p>Trochę to jest leczowate (przez paprykę, ale dodałam jej malutko), trochę za miękkie, na drugi raz spróbuję bez papryki i będę dusić krócej. Ma wyraźny posmak cytrynowy, co jest nawet ciekawe. </p><p></p><p>Dziś będę to jeść w towarzystwie makaronu, z pozostałą resztą pokombinuję jakieś mięso jutro.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 515957, member: 422"] Omijałam cukinię i bakłażany szerokim łukiem, ale się przekonałam, że to dobre jest. Dlatego teraz namiętnie wypróbowuję różniste przepisy z tymi warzywkami. Pewnie podobny przepis gdzieś na forum jest, nie znalazłam, ale jakbym powielała, przepraszam. Potrzebne są: bakłażan, cukinia, pomidory papryka cebula czosnek cytryna zioła Najpierw obrałam i pokroiłam w kostkę cukinię, polałam ją sokiem z cytryny. Bakłażana (też obranego i pokrojonego w półplasterki) posypałam solą i odstawiłam na trochę, potem opłukałam, osączyłam i też skropiłam sokiem z cytryny. Potem zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę i dwa ząbki czosnku. Do tego dodałam cukinię i bakłażana. Poddusiłam. Potem dodałam pokrojoną paprykę, trochę poddusiłam i potem pokrojonego pomidora. Przepis oryginalny każe obrać pomidora ze skórki, ja tego nigdy nie robię. Znów dusiłam, ale ciut za długo, bo mi się zrobiła lekutko paciajowata potrawa, a chciałam, żeby warzywa zachowały trochę jędrności. Na koniec doprawiłam solą i ziołami (bazylia, oregano, pietruszka z czosnkiem). Trochę to jest leczowate (przez paprykę, ale dodałam jej malutko), trochę za miękkie, na drugi raz spróbuję bez papryki i będę dusić krócej. Ma wyraźny posmak cytrynowy, co jest nawet ciekawe. Dziś będę to jeść w towarzystwie makaronu, z pozostałą resztą pokombinuję jakieś mięso jutro. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Gulasz warzywny
Bottom