- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Znalazlam kolejny cudowny gulasz wolowy
Tym razem z blogu junglefrog gdzie mozna znalezc piekne zdjecia tej potrawy : http://junglefrog-cooking.com/beef-stew-pumpkin-beer/
Gulasz jest rewelacyjny, goraco polecam
Przepis z moimi malenkimi zmianami:
400g wolowiny na gulasz pokrojonej w kostke
lyzka masla
2 cebule
400g dyni
0,5 l ciemnego piwa - u mnie byl guiness
3 listki laurowe
1 kora cynamonowa
7 gozdzikow
2 lyzki ciemnego cukru (lub do smaku)
kostka bulionu wolowego (niekoniecznie)
W przepisie byla jeszcze marchewka i kwiat muszkatolowy (mace) ale nie dalam
Wolowine posoloc popieprzyc i podsmazyc na masle razem z cebula. Zalac piwem, dodac przyprawy. Gotowac na malym ogniu (ok 2h). Gdy mieso zacznie mieknac dodac pokrojona w kostke dynie i gotowac jeszcze okolo 30-40 min.
Wyszedl mi przepyszny gulasz. Po 2h sos byl cudowny - zaczynal sie slodko i konczyl goryczka piwa. Niestety moje mieso potrzebowalo wiecej czasu na to by zmieknac i w sumie gotowalam prawie 4h co spowodowalo utrate tej piwnej goryczy. Obojetnie czy Wam wyjdzie z goryczka czy bez moge zareczyc ze bedzie pyszne

Tym razem z blogu junglefrog gdzie mozna znalezc piekne zdjecia tej potrawy : http://junglefrog-cooking.com/beef-stew-pumpkin-beer/
Gulasz jest rewelacyjny, goraco polecam
Przepis z moimi malenkimi zmianami:
400g wolowiny na gulasz pokrojonej w kostke
lyzka masla
2 cebule
400g dyni
0,5 l ciemnego piwa - u mnie byl guiness
3 listki laurowe
1 kora cynamonowa
7 gozdzikow
2 lyzki ciemnego cukru (lub do smaku)
kostka bulionu wolowego (niekoniecznie)
W przepisie byla jeszcze marchewka i kwiat muszkatolowy (mace) ale nie dalam
Wolowine posoloc popieprzyc i podsmazyc na masle razem z cebula. Zalac piwem, dodac przyprawy. Gotowac na malym ogniu (ok 2h). Gdy mieso zacznie mieknac dodac pokrojona w kostke dynie i gotowac jeszcze okolo 30-40 min.
Wyszedl mi przepyszny gulasz. Po 2h sos byl cudowny - zaczynal sie slodko i konczyl goryczka piwa. Niestety moje mieso potrzebowalo wiecej czasu na to by zmieknac i w sumie gotowalam prawie 4h co spowodowalo utrate tej piwnej goryczy. Obojetnie czy Wam wyjdzie z goryczka czy bez moge zareczyc ze bedzie pyszne

Ostatnią edycję dokonał moderator: