Gulasz z dziczyzny

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Gulasz z dziczyzny

Gulasz_z_jelenia.JPG

100 g słoniny
1 kg mięsa z dzika lub jelenia
kilka suszonych grzybów
600 ml czerwonego wina
2 cebule
3 łyżki mąki
6 ziaren jałowca
rozmaryn
kromka chleba
po łyżce miodu i żurawin
sól i pieprz.

1. Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy z nich tłuszcz.
2. Mięso kroimy w duże kawałki. Solimy i pieprzymy oraz posypujemy mąką. Dodajemy do tłuszczu i mocno smażymy.
3. Cebulę kroimy w dużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni. następnie przekładamy do mięsa. Dodajemy jeszcze rozdrobniony jałowiec, posiekany rozmaryn, żurawinę, miód, grzyby i wino. Po 1 1/2 godzinie duszenia mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę kromkę chleba i jeszcze dusimy następne pół godziny.
 

Załączniki

  • Gulasz_z_jelenia.JPG
    Gulasz_z_jelenia.JPG
    282.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy