Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z dziczyzny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1494095" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gulasz z dziczyzny</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86998[/ATTACH]</p><p></p><p>100 g słoniny</p><p>1 kg mięsa z dzika lub jelenia</p><p>kilka suszonych grzybów</p><p>600 ml czerwonego wina</p><p>2 cebule</p><p>3 łyżki mąki</p><p>6 ziaren jałowca</p><p>rozmaryn</p><p>kromka chleba</p><p>po łyżce miodu i żurawin</p><p>sól i pieprz.</p><p></p><p>1. Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy z nich tłuszcz. </p><p>2. Mięso kroimy w duże kawałki. Solimy i pieprzymy oraz posypujemy mąką. Dodajemy do tłuszczu i mocno smażymy.</p><p>3. Cebulę kroimy w dużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni. następnie przekładamy do mięsa. Dodajemy jeszcze rozdrobniony jałowiec, posiekany rozmaryn, żurawinę, miód, grzyby i wino. Po 1 1/2 godzinie duszenia mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę kromkę chleba i jeszcze dusimy następne pół godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1494095, member: 140"] [SIZE=14][B]Gulasz z dziczyzny[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86998[/ATTACH] 100 g słoniny 1 kg mięsa z dzika lub jelenia kilka suszonych grzybów 600 ml czerwonego wina 2 cebule 3 łyżki mąki 6 ziaren jałowca rozmaryn kromka chleba po łyżce miodu i żurawin sól i pieprz. 1. Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy z nich tłuszcz. 2. Mięso kroimy w duże kawałki. Solimy i pieprzymy oraz posypujemy mąką. Dodajemy do tłuszczu i mocno smażymy. 3. Cebulę kroimy w dużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni. następnie przekładamy do mięsa. Dodajemy jeszcze rozdrobniony jałowiec, posiekany rozmaryn, żurawinę, miód, grzyby i wino. Po 1 1/2 godzinie duszenia mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę kromkę chleba i jeszcze dusimy następne pół godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z dziczyzny
Top
Bottom