Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Gulasz z kurczaka po chińsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 60072" data-attributes="member: 49"><p><strong>Gulasz z kurczaka po chińsku</strong> </p><p> </p><p>1/2 kg płersi kurczaka</p><p>3 łyżki sosu sojowego</p><p>1 łyżeczka imbiru</p><p>1 łyżeczka przecieru pomidorowego</p><p>4 dymki</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>3 marchewki</p><p>1 strąk żółtej papryki</p><p>20 dag szpinaku (może być mrożony)</p><p>4 łyżki oleju</p><p>1 łyżka kurkumy</p><p>2/3 szklanki bulionu</p><p>sól, pieprz </p><p></p><p>Mięso pokroić, skropić sosem sojowym, posypać imbirem, odstawić na 1/2 godz. Paprykę pokroi w paski, dymkę w krążki, marchew grubo zetrzeć. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Potem dołożyć dymkę i drobno posiekany czosnek, lekko przesmażyć, mieszając. Dodać marchew, paprykę i przecier. Smażyć 10 min. Dołożyć szpinak, kurkumę, wlać bulion. Całość przemieszać, smażyć jeszcze kilka minut</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 60072, member: 49"] [B]Gulasz z kurczaka po chińsku[/B] 1/2 kg płersi kurczaka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 4 dymki 1 ząbek czosnku 3 marchewki 1 strąk żółtej papryki 20 dag szpinaku (może być mrożony) 4 łyżki oleju 1 łyżka kurkumy 2/3 szklanki bulionu sól, pieprz Mięso pokroić, skropić sosem sojowym, posypać imbirem, odstawić na 1/2 godz. Paprykę pokroi w paski, dymkę w krążki, marchew grubo zetrzeć. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Potem dołożyć dymkę i drobno posiekany czosnek, lekko przesmażyć, mieszając. Dodać marchew, paprykę i przecier. Smażyć 10 min. Dołożyć szpinak, kurkumę, wlać bulion. Całość przemieszać, smażyć jeszcze kilka minut [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Gulasz z kurczaka po chińsku*
Top
Bottom