Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z kurczaka po włosku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 731830" data-attributes="member: 5092"><p>Gulasz z kurczaka po włosku <a href="http://www.mniammniam.pl/przepisy-2497-" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/przepisy-2497-</a></p><p></p><p>Przepis podała Aganiok, a ja dokładnie za Nią:</p><p>Śródziemnomorska wariacja na temat mięsa drobiowego i cukinii, podkreślona aromatem oregano.</p><p>składniki</p><p></p><p>30 dag piersi z kurczaka</p><p>2 cebule</p><p>2-3 małe cukinie</p><p>3 łyżki oliwy</p><p>3 łyżeczki oregano</p><p>1/2 l bulionu drobiowego</p><p>sól</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>sposób przygotowania</p><p></p><p>Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę.</p><p>Mięso pokroić w niewielką kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć na silnym ogniu przez około 10 minut, aż mięso się zarumieni. </p><p></p><p>Następnie wlać bulion i dodać oragano.</p><p>Cukinię wraz ze skórką pokroić w półplasterki o grubości około 0,5 cm, dodać do mięsa.</p><p>Dusić kolejne 10 minut. Cukinia powinna być miękka ale nie rozgotowana.</p><p>Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do potrawy, wymieszać.</p><p>Gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje.</p><p>dodatkowe informacje</p><p>Podawać jako danie obiadowe z ryżem. </p><p>Można również podać tę potrawę na kolację, wraz z białym pieczywem i masłem czosnkowym. Nie potrzebujemy wtedy aż tyle sosu, dlatego proponuję użyć tylko 300 ml bulionu i zagęścić sos przy użyciu 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 731830, member: 5092"] Gulasz z kurczaka po włosku [URL="http://www.mniammniam.pl/przepisy-2497-"]http://www.mniammniam.pl/przepisy-2497-[/URL] Przepis podała Aganiok, a ja dokładnie za Nią: Śródziemnomorska wariacja na temat mięsa drobiowego i cukinii, podkreślona aromatem oregano. składniki 30 dag piersi z kurczaka 2 cebule 2-3 małe cukinie 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki oregano 1/2 l bulionu drobiowego sól 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej sposób przygotowania Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Mięso pokroić w niewielką kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć na silnym ogniu przez około 10 minut, aż mięso się zarumieni. Następnie wlać bulion i dodać oragano. Cukinię wraz ze skórką pokroić w półplasterki o grubości około 0,5 cm, dodać do mięsa. Dusić kolejne 10 minut. Cukinia powinna być miękka ale nie rozgotowana. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do potrawy, wymieszać. Gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje. dodatkowe informacje Podawać jako danie obiadowe z ryżem. Można również podać tę potrawę na kolację, wraz z białym pieczywem i masłem czosnkowym. Nie potrzebujemy wtedy aż tyle sosu, dlatego proponuję użyć tylko 300 ml bulionu i zagęścić sos przy użyciu 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z kurczaka po włosku
Top
Bottom