- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Geschnetzeltes züricher art
2 cebule (150g)
300 g pieczarek średniej wielkości (najlepiej brązowych)
600 g chudej cielęciny
40 g masła i 40 ml oleju
20 g mąki
150 ml białego wina (raczej wytrawnego)
200 ml śmietany
sól, pieprz, 1/2 pęczka pietruszki
1.Cebulę kroimy w drobną kostkę . Pieczarki kroimy w talarki. Miąso kroimy w cienkie paski.
2.Mocno rozgrzewamy połowę tłuszczu, na którym szybko smażymy mięso (2-3 minuty). Mięso wyjmujemy z tłuszcz na oddzielny talerz i posypujemy je mąką.
3.Dodajemy pozostały tłuszcz na którym smażymy cebulę i pieczarki. Także stosunkowo krótko (2-3 minuty) by pieczarki nie straciły białego koloru.
4.Do pieczarek dodajemy uprzednio usmażone mięso. Wlewamy wino i śmietanę. Solimy i pieprzymy. Wszystko to jeszcze przez 3 minuty dusimy. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.
1.Zamias cielęciny dałm pierś kurczaka.
2.Pieczarek nie myję,a jedynie oczyszczam papierowym ręcznikiem
2 cebule (150g)
300 g pieczarek średniej wielkości (najlepiej brązowych)
600 g chudej cielęciny
40 g masła i 40 ml oleju
20 g mąki
150 ml białego wina (raczej wytrawnego)
200 ml śmietany
sól, pieprz, 1/2 pęczka pietruszki
1.Cebulę kroimy w drobną kostkę . Pieczarki kroimy w talarki. Miąso kroimy w cienkie paski.
2.Mocno rozgrzewamy połowę tłuszczu, na którym szybko smażymy mięso (2-3 minuty). Mięso wyjmujemy z tłuszcz na oddzielny talerz i posypujemy je mąką.
3.Dodajemy pozostały tłuszcz na którym smażymy cebulę i pieczarki. Także stosunkowo krótko (2-3 minuty) by pieczarki nie straciły białego koloru.
4.Do pieczarek dodajemy uprzednio usmażone mięso. Wlewamy wino i śmietanę. Solimy i pieprzymy. Wszystko to jeszcze przez 3 minuty dusimy. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.

1.Zamias cielęciny dałm pierś kurczaka.
2.Pieczarek nie myję,a jedynie oczyszczam papierowym ręcznikiem
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: