Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z mięsa cielęcego z pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1102249" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Geschnetzeltes züricher art</span></p><p></p><p>2 cebule (150g)</p><p>300 g pieczarek średniej wielkości (najlepiej brązowych)</p><p>600 g chudej cielęciny</p><p>40 g masła i 40 ml oleju</p><p>20 g mąki</p><p>150 ml białego wina (raczej wytrawnego)</p><p>200 ml śmietany</p><p>sól, pieprz, 1/2 pęczka pietruszki</p><p></p><p>1.Cebulę kroimy w drobną kostkę . Pieczarki kroimy w talarki. Miąso kroimy w cienkie paski.</p><p>2.Mocno rozgrzewamy połowę tłuszczu, na którym szybko smażymy mięso (2-3 minuty). Mięso wyjmujemy z tłuszcz na oddzielny talerz i posypujemy je mąką.</p><p>3.Dodajemy pozostały tłuszcz na którym smażymy cebulę i pieczarki. Także stosunkowo krótko (2-3 minuty) by pieczarki nie straciły białego koloru.</p><p>4.Do pieczarek dodajemy uprzednio usmażone mięso. Wlewamy wino i śmietanę. Solimy i pieprzymy. Wszystko to jeszcze przez 3 minuty dusimy. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.</p><p>[ATTACH=full]61951[/ATTACH]</p><p></p><p>1.Zamias cielęciny dałm pierś kurczaka.</p><p>2.Pieczarek nie myję,a jedynie oczyszczam papierowym ręcznikiem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1102249, member: 140"] [SIZE=18]Geschnetzeltes züricher art[/SIZE] 2 cebule (150g) 300 g pieczarek średniej wielkości (najlepiej brązowych) 600 g chudej cielęciny 40 g masła i 40 ml oleju 20 g mąki 150 ml białego wina (raczej wytrawnego) 200 ml śmietany sól, pieprz, 1/2 pęczka pietruszki 1.Cebulę kroimy w drobną kostkę . Pieczarki kroimy w talarki. Miąso kroimy w cienkie paski. 2.Mocno rozgrzewamy połowę tłuszczu, na którym szybko smażymy mięso (2-3 minuty). Mięso wyjmujemy z tłuszcz na oddzielny talerz i posypujemy je mąką. 3.Dodajemy pozostały tłuszcz na którym smażymy cebulę i pieczarki. Także stosunkowo krótko (2-3 minuty) by pieczarki nie straciły białego koloru. 4.Do pieczarek dodajemy uprzednio usmażone mięso. Wlewamy wino i śmietanę. Solimy i pieprzymy. Wszystko to jeszcze przez 3 minuty dusimy. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. [ATTACH=full]61951[/ATTACH] 1.Zamias cielęciny dałm pierś kurczaka. 2.Pieczarek nie myję,a jedynie oczyszczam papierowym ręcznikiem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z mięsa cielęcego z pieczarkami*
Top
Bottom