Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z płucek z papryką - na ostro
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 899086" data-attributes="member: 4167"><p>* 1,5 kg płucek wieprzowych umyć, pokroić na nieco mniejsze kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem vegety, ziela angielskiego, liści laurowych i pieprzu ziarnistego.</p><p></p><p>* Miękkie płucka odcedzić i ostudzić - po czym pokroić w kostkę.</p><p></p><p>* Dodać do wywaru 2-3 papryki czerwone przekrojone na połówki i oczyszczone z nasion. Gdy będą gotowe, wyjąć i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę.</p><p></p><p>* Paprykę i płucka włożyć do wywaru, doprawić sporą ilością czosnku, pieprzem, łyżką słodkiej papryki, mielonym kminkiem i ostrą papryką lub sosem chili.</p><p></p><p>* Zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Można zabielić tłustą śmietaną i posypać koperkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 899086, member: 4167"] * 1,5 kg płucek wieprzowych umyć, pokroić na nieco mniejsze kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem vegety, ziela angielskiego, liści laurowych i pieprzu ziarnistego. * Miękkie płucka odcedzić i ostudzić - po czym pokroić w kostkę. * Dodać do wywaru 2-3 papryki czerwone przekrojone na połówki i oczyszczone z nasion. Gdy będą gotowe, wyjąć i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę. * Paprykę i płucka włożyć do wywaru, doprawić sporą ilością czosnku, pieprzem, łyżką słodkiej papryki, mielonym kminkiem i ostrą papryką lub sosem chili. * Zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Można zabielić tłustą śmietaną i posypać koperkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gulasz z płucek z papryką - na ostro
Top
Bottom