Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 186772" data-attributes="member: 29"><p>1 kg pregi wolowej pokrojonej w kostkę 2 x 2 cm</p><p>3 duże marchewki</p><p>1 pietruszka</p><p>1/2 selera</p><p>3 duże cebule</p><p>1 główka czosnku</p><p>3 strąki papryki - żółta, czerwona i pomarańczowa</p><p>2 pomidory</p><p>4 ziemniaki</p><p>4 łyżki papryki w proszku</p><p>peczek natki pietruszki</p><p>1/3 kostki smalcu</p><p>10 ziaren czarnego pieprzu</p><p>2-3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>sól</p><p></p><p></p><p>Wołowine obsmażyć na smalcu chwilkę, dodac pokrojona cebulę, potrzymac chwile na ogniu, dosypać pokrojoną w kostke włoszczyznę.</p><p>Dusić 10 minut.</p><p>Dolac wody, obrane i pokrojone pomidory, paprykę, natkę, liść laurowy i ziarna pieprzu i ziela.</p><p>Wrzucić oczyszczoną z wierzchniej warstwy główke czosnku.</p><p>Dusic az mięso bedzie miękkie.</p><p>Ziemniaki wrzucić pod koniec gotowania.</p><p>Węgrzy dodają kluseczki zrobione z maki, jajka i soli tzw zacierki, bardzo drobno skubane.</p><p>Ja dodaję jeszcze ostrej papryki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 186772, member: 29"] 1 kg pregi wolowej pokrojonej w kostkę 2 x 2 cm 3 duże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 3 duże cebule 1 główka czosnku 3 strąki papryki - żółta, czerwona i pomarańczowa 2 pomidory 4 ziemniaki 4 łyżki papryki w proszku peczek natki pietruszki 1/3 kostki smalcu 10 ziaren czarnego pieprzu 2-3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego sól Wołowine obsmażyć na smalcu chwilkę, dodac pokrojona cebulę, potrzymac chwile na ogniu, dosypać pokrojoną w kostke włoszczyznę. Dusić 10 minut. Dolac wody, obrane i pokrojone pomidory, paprykę, natkę, liść laurowy i ziarna pieprzu i ziela. Wrzucić oczyszczoną z wierzchniej warstwy główke czosnku. Dusic az mięso bedzie miękkie. Ziemniaki wrzucić pod koniec gotowania. Węgrzy dodają kluseczki zrobione z maki, jajka i soli tzw zacierki, bardzo drobno skubane. Ja dodaję jeszcze ostrej papryki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
Top
Bottom