Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elin" data-source="post: 781105" data-attributes="member: 7254"><p>Mój przepis na bogracz:</p><p></p><p>Składniki:</p><p>40 dkg wołowiny pokrojonej w kostkę</p><p>3 marchewki</p><p>3 cebule</p><p>2 duże słodkie papryki (mogą być czerwone, żółte i zielone)</p><p>2 duże ziemniaki</p><p>1/2 kostki bulionu warzywnego</p><p>2 szklanki soku pomidorowego</p><p>3 liście laurowe</p><p>5 ziarenek ziela angielskiego</p><p>2 zgniecione ziarenka zielonego kardamonu</p><p>2 łyżki czerwonej słodkiej papryki w proszku</p><p>1 czubata łyżka mielonego kminku</p><p>1/2 łyżeczki mielonej papryki cayenne</p><p>łyżka oleju</p><p>sok z cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Pokrojoną wołowinę wsadzam do garnka z kostką warzywną, liścmi laurowymi, zielem angielskim i kardamonem. Dodaję łyżkę soli, zalewam wodą i gotuję na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie kroję cebule i papryki na niezbyt małe kawałki, lekko podsmażam na oleju, po czym wrzucam do wywaru z mięsem. Ziemniaki i marchewki kroję w kostkę i również dodaję do zupy. Jeśli potrzeba, dosypuję soli.</p><p></p><p>Wszystko to razem gotuje się jeszcze przez przynajmniej pół godziny. Pod koniec dodaje się kminek, paprykę w proszku słodką i ostrą, pieprz, sok pomidorowy, a jak ktoś (tak jak ja) odczuwa potrzebę, żeby zupa była bardziej kwaskowata, może sobie wcisnąć kawałek cytryny. Zupa jest świetna po kilkakrotnym podgrzewaniu, nadaje się do mrożenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elin, post: 781105, member: 7254"] Mój przepis na bogracz: Składniki: 40 dkg wołowiny pokrojonej w kostkę 3 marchewki 3 cebule 2 duże słodkie papryki (mogą być czerwone, żółte i zielone) 2 duże ziemniaki 1/2 kostki bulionu warzywnego 2 szklanki soku pomidorowego 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 zgniecione ziarenka zielonego kardamonu 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki w proszku 1 czubata łyżka mielonego kminku 1/2 łyżeczki mielonej papryki cayenne łyżka oleju sok z cytryny sól, pieprz Pokrojoną wołowinę wsadzam do garnka z kostką warzywną, liścmi laurowymi, zielem angielskim i kardamonem. Dodaję łyżkę soli, zalewam wodą i gotuję na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie kroję cebule i papryki na niezbyt małe kawałki, lekko podsmażam na oleju, po czym wrzucam do wywaru z mięsem. Ziemniaki i marchewki kroję w kostkę i również dodaję do zupy. Jeśli potrzeba, dosypuję soli. Wszystko to razem gotuje się jeszcze przez przynajmniej pół godziny. Pod koniec dodaje się kminek, paprykę w proszku słodką i ostrą, pieprz, sok pomidorowy, a jak ktoś (tak jak ja) odczuwa potrzebę, żeby zupa była bardziej kwaskowata, może sobie wcisnąć kawałek cytryny. Zupa jest świetna po kilkakrotnym podgrzewaniu, nadaje się do mrożenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
Top
Bottom