Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jolka8" data-source="post: 781597" data-attributes="member: 11142"><p>To mój pierwszy post, a zupa z przepisu Kuronia, jest rewelacyjna, przepis lekko zmodyfikowny</p><p>Skałdniki</p><p>Wieprzowina ok 0,5 kg</p><p>Wołowina ok 05kg</p><p>3 kolorowe papryki</p><p>3 ziemniaki </p><p>2 duże cebule</p><p>papryka w proszku</p><p>kluseczki zacierki, albo gotowe</p><p>włoszczyzna</p><p>koncentrat pomoidorowy</p><p>kminek, majeranek.</p><p>czosnek</p><p></p><p></p><p>Z włoszczyzny gotuję wywar, mozna dodać jakąś kostkę, Kiedy jest gotowy ,zostawiam z jarzyn pokrojona marchew, dodaję</p><p>ziemnaki i zacierki , gotuje na wolnym ogniu.</p><p></p><p>Wieprzowinę kroję w drobną kostkę , Podsmażam na oleju, dodaję zrumienioną cebulę, przecisnięty przez praskę czosnek </p><p></p><p>dodaję wody , przyprawy, duszę do miekkości. Zwykle w szybkowarze więc ok 20 minut.</p><p></p><p></p><p>Wołowine kroję, podsmazam na oleju, pod koniec dodaję paprykę w proszku, potem koncentrat pomidorowy, dusze do miekkości, też w szybkowrze,</p><p></p><p>Paprykę kroję i lekko podsmażam na patelni.</p><p></p><p>Gotowe produkty, czyli wieprzowinę, wołowinę i papryke dodaję do wywaru z ziemniakami i kluseczkami.</p><p>Całośc doprawiam kminkiem i majerankiem, </p><p>gotuję razem ok 20 min</p><p>Najlepsza na 2 dzień, JEST NAPRAWDĘ PRZEPYSZNA</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jolka8, post: 781597, member: 11142"] To mój pierwszy post, a zupa z przepisu Kuronia, jest rewelacyjna, przepis lekko zmodyfikowny Skałdniki Wieprzowina ok 0,5 kg Wołowina ok 05kg 3 kolorowe papryki 3 ziemniaki 2 duże cebule papryka w proszku kluseczki zacierki, albo gotowe włoszczyzna koncentrat pomoidorowy kminek, majeranek. czosnek Z włoszczyzny gotuję wywar, mozna dodać jakąś kostkę, Kiedy jest gotowy ,zostawiam z jarzyn pokrojona marchew, dodaję ziemnaki i zacierki , gotuje na wolnym ogniu. Wieprzowinę kroję w drobną kostkę , Podsmażam na oleju, dodaję zrumienioną cebulę, przecisnięty przez praskę czosnek dodaję wody , przyprawy, duszę do miekkości. Zwykle w szybkowarze więc ok 20 minut. Wołowine kroję, podsmazam na oleju, pod koniec dodaję paprykę w proszku, potem koncentrat pomidorowy, dusze do miekkości, też w szybkowrze, Paprykę kroję i lekko podsmażam na patelni. Gotowe produkty, czyli wieprzowinę, wołowinę i papryke dodaję do wywaru z ziemniakami i kluseczkami. Całośc doprawiam kminkiem i majerankiem, gotuję razem ok 20 min Najlepsza na 2 dzień, JEST NAPRAWDĘ PRZEPYSZNA [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Gulaszowa zupa wegierska (bogracz, bogracsgulyas)
Top
Bottom