Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gumbo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1655618" data-attributes="member: 59"><p>O! Moze wiem jak się wytłumaczyć! </p><p></p><p>Jarka chrzestna bardzo dobrze gotuje. Dosmacza doskonale. </p><p>Kiedyś miałam okazję zachwycić się... Kompotem wiśniowym. Był doskonały i smakował inaczej niż zwykle. </p><p>Okazało się, że wyszedł jej za cienki więc zakwasila cytryną i to dodało zaskakujący, głębszy smak, połączenie dwóch zamiast jednego. Cytryna podkreśliła wiśnie zamiast może dominować i zmienić kompot w lemoniade. </p><p>Zakwaszac można też sokiem z kapusty, ale podejrzewam, że w przypadku kompotu efekt mogłoby być piorunujący. Imo, nie pasuje. </p><p>Są różne smaki kwaśne. </p><p>Cytryny, limonki, octy, kiszonki. Kwaśne są jabłka, które uwielbiam i w daniach mięsnych i w sałatkach. Sosy kreolski ma kwaśny smak, którego źródła nie potrafię znaleźć, a który mnie szalenie pociąga.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1655618, member: 59"] O! Moze wiem jak się wytłumaczyć! Jarka chrzestna bardzo dobrze gotuje. Dosmacza doskonale. Kiedyś miałam okazję zachwycić się... Kompotem wiśniowym. Był doskonały i smakował inaczej niż zwykle. Okazało się, że wyszedł jej za cienki więc zakwasila cytryną i to dodało zaskakujący, głębszy smak, połączenie dwóch zamiast jednego. Cytryna podkreśliła wiśnie zamiast może dominować i zmienić kompot w lemoniade. Zakwaszac można też sokiem z kapusty, ale podejrzewam, że w przypadku kompotu efekt mogłoby być piorunujący. Imo, nie pasuje. Są różne smaki kwaśne. Cytryny, limonki, octy, kiszonki. Kwaśne są jabłka, które uwielbiam i w daniach mięsnych i w sałatkach. Sosy kreolski ma kwaśny smak, którego źródła nie potrafię znaleźć, a który mnie szalenie pociąga. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Gumbo
Top
Bottom