Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Gziczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 427485" data-attributes="member: 1438"><p>[ATTACH=full]32887[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p><strong><span style="color: #FF6600">biały serek (chudy lub półtłusty) w kostce</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">mała śmietana 18%</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">sól, pieprz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">mała cebulka</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">szczypiorek</span></strong></p><p></p><p>Ser mieszamy w miseczce z 1/2 objętości śmietany, cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. </p><p></p><p>Konsystencja gziczki nie może być zbyt zwarta (czyli ew. dodajemy więcej śmietany). Uważamy, aby gziczki nie przesolić gdyż całość musi się przegryźć.</p><p></p><p>Gziczka funkcjonuje u mnie w domu jako pasta do pieczywa oraz jako dodatek do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17967" target="_blank">drugiego dania</a> z ziemniaczanym pure.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 427485, member: 1438"] [ATTACH=full]32887[/ATTACH] Składniki: [B][COLOR=#FF6600]biały serek (chudy lub półtłusty) w kostce mała śmietana 18% sól, pieprz mała cebulka szczypiorek[/COLOR][/B] Ser mieszamy w miseczce z 1/2 objętości śmietany, cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Konsystencja gziczki nie może być zbyt zwarta (czyli ew. dodajemy więcej śmietany). Uważamy, aby gziczki nie przesolić gdyż całość musi się przegryźć. Gziczka funkcjonuje u mnie w domu jako pasta do pieczywa oraz jako dodatek do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17967"]drugiego dania[/URL] z ziemniaczanym pure. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Gziczka
Top
Bottom