Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Halibut pieczony w pergaminie z warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1111596" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Halibut pieczony w pergaminie z warzywami</strong></p><p></p><p>Przepis na dwie porcje.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>2 spore filety halibuta</p><p>sól, pieprz, sok z cytryny</p><p></p><p>1 - 2 pory (biała cześć) posiekane w ćwierćtalarki</p><p>15 dag pieczarek, obranych i pokrojonych w plastry</p><p>1 mała cukinia (kurżetka) pokrojona w julienne</p><p>ząbek czosnku, drobno pokrojony</p><p>posiekany koperek i natka pietruszki</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Piekarnik nagrzać do 190 stopni C.</p><p>Przygotować dwa pakiety z pergaminu do zawijania ryby.</p><p>Rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem, odstawić na co najmniej pół godziny.</p><p>Na patelni rozprowadzić ręcznikiem papierowym odrobinę oliwy, zrumienić na niej pieczarki, dodać pory, podlać wodą, poddusić, dodać cukinię, krótko poddusić, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać z natką i koperkiem. </p><p>Wyłożyć część warzyw na pergamin, ułożyć na nich rybę, przykryć pozostałymi warzywami.</p><p>Zawinąć pakiety, włożyć do piekarnika i piec około 15 minut.</p><p>Na talerzu posypać świeżym koperkiem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]62563[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1111596, member: 1024"] [B]Halibut pieczony w pergaminie z warzywami[/B] Przepis na dwie porcje. [B]Składniki:[/B] 2 spore filety halibuta sól, pieprz, sok z cytryny 1 - 2 pory (biała cześć) posiekane w ćwierćtalarki 15 dag pieczarek, obranych i pokrojonych w plastry 1 mała cukinia (kurżetka) pokrojona w julienne ząbek czosnku, drobno pokrojony posiekany koperek i natka pietruszki sól, pieprz do smaku [B]Wykonanie:[/B] Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Przygotować dwa pakiety z pergaminu do zawijania ryby. Rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem, odstawić na co najmniej pół godziny. Na patelni rozprowadzić ręcznikiem papierowym odrobinę oliwy, zrumienić na niej pieczarki, dodać pory, podlać wodą, poddusić, dodać cukinię, krótko poddusić, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać z natką i koperkiem. Wyłożyć część warzyw na pergamin, ułożyć na nich rybę, przykryć pozostałymi warzywami. Zawinąć pakiety, włożyć do piekarnika i piec około 15 minut. Na talerzu posypać świeżym koperkiem. [ATTACH=full]62563[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Halibut pieczony w pergaminie z warzywami
Top
Bottom