Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Halibut wg choco*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39165" data-attributes="member: 36"><p><em>Odpowiedź na pytanie, co zrobić z surowego halibuta:</em></p><p></p><p>Możesz go poprostu natrzeć przyprawami,oprószyć mąką i usmażyć, podać z cytryną. No i nie wiem czy masz filety czy dzwonka. Jeżeli to pierwsze to możesz podsmażyć papryke,w żaroodpornym naczyniu ułożyć halibuta, obłożyć papryką,cebulą,zalać 1/3 szklanki białego wina i zapiekać w piekarniku 25 minut. (180 st) </p><p></p><p>A jeżeli dzwonka to znam fajniejszy przepis: </p><p>Ryba na noc do marynaty zrobionej z mleka,odrobiny wódki i dużej ilości ziół prowansalskich i soli. Nastepnego dnia wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem,obtoczyć w mące i smażyć. Potem do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i zapiekać ok. 20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39165, member: 36"] [I]Odpowiedź na pytanie, co zrobić z surowego halibuta:[/I] Możesz go poprostu natrzeć przyprawami,oprószyć mąką i usmażyć, podać z cytryną. No i nie wiem czy masz filety czy dzwonka. Jeżeli to pierwsze to możesz podsmażyć papryke,w żaroodpornym naczyniu ułożyć halibuta, obłożyć papryką,cebulą,zalać 1/3 szklanki białego wina i zapiekać w piekarniku 25 minut. (180 st) A jeżeli dzwonka to znam fajniejszy przepis: Ryba na noc do marynaty zrobionej z mleka,odrobiny wódki i dużej ilości ziół prowansalskich i soli. Nastepnego dnia wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem,obtoczyć w mące i smażyć. Potem do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i zapiekać ok. 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Halibut wg choco*
Top
Bottom