Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Halibut z patelni z sosem Hollandaise cytrynowo-szczypiorkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 404779" data-attributes="member: 59"><p>2 lyzki oliwy z oliwek</p><p>farfocle z calej pomaranczy</p><p>po galazce tymianku i oregano</p><p>lisc laurowy</p><p>1/4 lyzeczki zmiazdzonego pieprzu (ew grubo mielony)</p><p>6 filetow z halibuta (z soli robilam tez jest ok)</p><p></p><p>do sosu</p><p>1 lyzka soku z cytryny</p><p>1 lyzka szczypiorku</p><p></p><p>Na patelni rozgrzac oliwe na malym ogniu. Dodac skorke z pomaranczy (nie wiem jak po polsku nazywa sie forma &quot;zest&quot; sa to cieniusienkie paseczki scierane specjalna tarka-obieraczka) ziola i przyprawy i podgrzewac 5 minut wciaz na malym ogniu. </p><p>Zwiekszyc ogien na sredni i smazyc rybe 6 minut z kazdej strony. Jesli to nie halibut filet bedzie cienszy - skrocic czas smazenia tak jednak, by ryba nie byla surowa w srodku. </p><p></p><p>Przygotowac <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7728&hl=" target="_blank"> sos hollandaise </a> samemu lub skorzystac z torebkowego Knorr'a. Dodac sok z cytryny i szczypiorek. </p><p></p><p>Polac rybe i podawac. </p><p></p><p></p><p>a jakby ktos chcial poogladac... </p><p><a href="http://www.thenextgreatchef.ca/finale/" target="_blank"> The Next Great Chef </a> </p><p>mozna sprawdzic menu kazdego szefa i obejrzec (360 stopni display)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 404779, member: 59"] 2 lyzki oliwy z oliwek farfocle z calej pomaranczy po galazce tymianku i oregano lisc laurowy 1/4 lyzeczki zmiazdzonego pieprzu (ew grubo mielony) 6 filetow z halibuta (z soli robilam tez jest ok) do sosu 1 lyzka soku z cytryny 1 lyzka szczypiorku Na patelni rozgrzac oliwe na malym ogniu. Dodac skorke z pomaranczy (nie wiem jak po polsku nazywa sie forma "zest" sa to cieniusienkie paseczki scierane specjalna tarka-obieraczka) ziola i przyprawy i podgrzewac 5 minut wciaz na malym ogniu. Zwiekszyc ogien na sredni i smazyc rybe 6 minut z kazdej strony. Jesli to nie halibut filet bedzie cienszy - skrocic czas smazenia tak jednak, by ryba nie byla surowa w srodku. Przygotowac [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7728&hl="] sos hollandaise [/URL] samemu lub skorzystac z torebkowego Knorr'a. Dodac sok z cytryny i szczypiorek. Polac rybe i podawac. a jakby ktos chcial poogladac... [URL="http://www.thenextgreatchef.ca/finale/"] The Next Great Chef [/URL] mozna sprawdzic menu kazdego szefa i obejrzec (360 stopni display) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Halibut z patelni z sosem Hollandaise cytrynowo-szczypiorkowym*
Top
Bottom