Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Hauskäse nieco inaczej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 898618" data-attributes="member: 4167"><p><strong><u>Hauskäse pomidorowy</u></strong></p><p></p><p>* 40 dag tłustego twarogu (najlepszy jest wiejski)</p><p>* 200 ml kwaśnej śmietany 30-36 %</p><p>* pełna łyżka masła lub czystego smalcu</p><p>* płaska łyżeczka sody oczyszczonej</p><p>* mała łyżeczka soli</p><p>* płaska łyżka dobrego koncentratu pomidorowego</p><p>* łyżeczka curry + kminek</p><p></p><p>~ Tłuszcz stopić, wlać śmietanę, wsypać sól i wymieszać. Twaróg pokruszyć palcami i dodać do śmietany. Wymieszać na niewielkim płomieniu, dodać sodę i mieszać, stale ogrzewając,aż ser się stopi.</p><p></p><p>~ Stopiony serek doprawić: płaską łyżką dobrego koncentratu pomidorowego.</p><p></p><p><strong><u>Hauskäse curry z kminkiem</u></strong></p><p></p><p>* 40 dag tłustego twarogu (najlepszy jest wiejski)</p><p>* 200 ml kwaśnej śmietany 30-36 %</p><p>* pełna łyżka masła lub czystego smalcu</p><p>* płaska łyżeczka sody oczyszczonej</p><p>* mała łyżeczka soli</p><p>* płaska łyżka dobrego koncentratu pomidorowego</p><p>* łyżeczka curry + kminek</p><p></p><p>~ Tłuszcz stopić, wlać śmietanę, wsypać sól i wymieszać. Twaróg pokruszyć palcami i dodać do śmietany. Wymieszać na niewielkim płomieniu, dodać sodę i mieszać, stale ogrzewając,aż ser się stopi.</p><p></p><p>~ Stopiony serek doprawić: curry i kminkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 898618, member: 4167"] [B][U]Hauskäse pomidorowy[/U][/B] * 40 dag tłustego twarogu (najlepszy jest wiejski) * 200 ml kwaśnej śmietany 30-36 % * pełna łyżka masła lub czystego smalcu * płaska łyżeczka sody oczyszczonej * mała łyżeczka soli * płaska łyżka dobrego koncentratu pomidorowego * łyżeczka curry + kminek ~ Tłuszcz stopić, wlać śmietanę, wsypać sól i wymieszać. Twaróg pokruszyć palcami i dodać do śmietany. Wymieszać na niewielkim płomieniu, dodać sodę i mieszać, stale ogrzewając,aż ser się stopi. ~ Stopiony serek doprawić: płaską łyżką dobrego koncentratu pomidorowego. [B][U]Hauskäse curry z kminkiem[/U][/B] * 40 dag tłustego twarogu (najlepszy jest wiejski) * 200 ml kwaśnej śmietany 30-36 % * pełna łyżka masła lub czystego smalcu * płaska łyżeczka sody oczyszczonej * mała łyżeczka soli * płaska łyżka dobrego koncentratu pomidorowego * łyżeczka curry + kminek ~ Tłuszcz stopić, wlać śmietanę, wsypać sól i wymieszać. Twaróg pokruszyć palcami i dodać do śmietany. Wymieszać na niewielkim płomieniu, dodać sodę i mieszać, stale ogrzewając,aż ser się stopi. ~ Stopiony serek doprawić: curry i kminkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Hauskäse nieco inaczej
Top
Bottom