- Wrz 19, 2004
- 31,040
- 5,081
- 113
Składniki na 6 szklanek:
7 łyżeczek listków herbaty
750 ml wody
250 ml mleka
1 żółtko
ckier puder
2 łyżki cukru kandyzowanego
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu.
Zaparzyć herbatę i odstawić do naciągnięcia przez 5 minut. Mleko, cukier, miód i przyprawy zagrzać, ale nie gotować. Osobno zagrzać mleko. Żółtko z cukrem pudrem utrzeć i dodawać powoli do gorącego mleka. Dodać herbate i ubijać na pianę.
Podawać z suchymi ciasteczkami, sucharkami biszkoptowymi itp.
7 łyżeczek listków herbaty
750 ml wody
250 ml mleka
1 żółtko
ckier puder
2 łyżki cukru kandyzowanego
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu.
Zaparzyć herbatę i odstawić do naciągnięcia przez 5 minut. Mleko, cukier, miód i przyprawy zagrzać, ale nie gotować. Osobno zagrzać mleko. Żółtko z cukrem pudrem utrzeć i dodawać powoli do gorącego mleka. Dodać herbate i ubijać na pianę.
Podawać z suchymi ciasteczkami, sucharkami biszkoptowymi itp.