4-5 łyżeczek ulubionej przez Ciebie herbaty liściastej, 2-3 łyżeczki mielonego kminku,
2 łyżeczki cukru
Herbatę umieścić w dzbanuszku z pokrywką. Dodać kminek i cukier. Następnie zalać wrzątkiem prawie do pełna.
Dzbanuszek "posadzić" na matelowym garnuszku wypełnionym do połowy wodą zimną.
Tak przygotowaną herbatkę gotować jeszcze prze ok. 5 min. na małym ogniu.
Po tym czasie nalewać niewielką ilość herbacianej esencji do szklanek i uzupełniać gorącą wodą.
Można dodać plasterek cytryny (ale nie jest to konieczne- sama lepiej smakuje), a także w miarę potrzeby dosłodzić.
2 łyżeczki cukru
Herbatę umieścić w dzbanuszku z pokrywką. Dodać kminek i cukier. Następnie zalać wrzątkiem prawie do pełna.
Dzbanuszek "posadzić" na matelowym garnuszku wypełnionym do połowy wodą zimną.
Tak przygotowaną herbatkę gotować jeszcze prze ok. 5 min. na małym ogniu.
Po tym czasie nalewać niewielką ilość herbacianej esencji do szklanek i uzupełniać gorącą wodą.
Można dodać plasterek cytryny (ale nie jest to konieczne- sama lepiej smakuje), a także w miarę potrzeby dosłodzić.

Ostatnią edycję dokonał moderator: