Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Holenderska zupa musztardowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1520286" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><strong><span style="color: #FFA500">Holenderska zupa musztardowa</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]88740[/ATTACH]</p><p></p><p>* 2łyżki masła</p><p>* 2 łyżki mąki</p><p>* 1 litr bulionu</p><p>* 3 łyżki musztardy(dałam kremską)</p><p>* 200 ml śmietany 20 % (dałam kilka łyżek 30%)</p><p>* 200 g bekonu lub ryby</p><p>* szczypiorek</p><p></p><p>W garnku rozpuścić masło,dodać mąkę i mieszając podsmażać około 2 minut.</p><p>Wlewać zimny bulion i cały czas dokładnie mieszać,aby nie utworzyły się grudki ,gotować na małym ogniu 10 minut.</p><p>Do zupy dodać 3 łyżki musztardy i podgrzewać jeszcze 2 minuty.</p><p>Do garnka wlać śmietanę,wymieszać,doprawić według własnego smaku.(ja dałam jeszcze trochę soli,pieprzu i szczyptę cukru)</p><p>Bekon pociąć na cienkie paski i podsmażyć.(zamiast bekonu można podsmażyć pokrojoną rybę)</p><p>Na talerzu zupę posypać skwarkami z bekonu i pociętym szczypiorkiem.</p><p>Aby zupa była bardziej syta,dodałam grzanki z chleba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1520286, member: 421"] [SIZE=14][B][COLOR=#FFA500]Holenderska zupa musztardowa[/COLOR][/B][/SIZE] [ATTACH=full]88740[/ATTACH] * 2łyżki masła * 2 łyżki mąki * 1 litr bulionu * 3 łyżki musztardy(dałam kremską) * 200 ml śmietany 20 % (dałam kilka łyżek 30%) * 200 g bekonu lub ryby * szczypiorek W garnku rozpuścić masło,dodać mąkę i mieszając podsmażać około 2 minut. Wlewać zimny bulion i cały czas dokładnie mieszać,aby nie utworzyły się grudki ,gotować na małym ogniu 10 minut. Do zupy dodać 3 łyżki musztardy i podgrzewać jeszcze 2 minuty. Do garnka wlać śmietanę,wymieszać,doprawić według własnego smaku.(ja dałam jeszcze trochę soli,pieprzu i szczyptę cukru) Bekon pociąć na cienkie paski i podsmażyć.(zamiast bekonu można podsmażyć pokrojoną rybę) Na talerzu zupę posypać skwarkami z bekonu i pociętym szczypiorkiem. Aby zupa była bardziej syta,dodałam grzanki z chleba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Holenderska zupa musztardowa
Top
Bottom