Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Horchata de Chufa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 538535" data-attributes="member: 4238"><p><span style="font-size: 26px"><strong><em>Horchata de Chufa- Orszada</em></strong></span></p><p></p><p>1 kg migdałów,</p><p>1 kg cukru,</p><p>5 l wody,</p><p>laska cynamonu.</p><p></p><p>Migdały opłukać w kilku wodach i zostawić zamoczone w wodzie na 12 godz.Ponownie dobrze płukać i suszyć. Rozbić na pastę w moździerzu - lub, co prostsze, zmielić drobno. Do tej pasty dodać laskę cynamonu i zostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu. Dodać cukier i mieszać aż do rozpuszczenia.Przetrzeć przez metalowe sito wyłożone płótnem, aby otrzymać mleczny płyn. Podawać dobrze schłodzone, lub &quot;granizado&quot; - po polsku to chodzi o coś w rodzaju płynnego lodu,zamrażać mieszając.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 538535, member: 4238"] [SIZE=12][B][I]Horchata de Chufa- Orszada[/I][/B][/SIZE] 1 kg migdałów, 1 kg cukru, 5 l wody, laska cynamonu. Migdały opłukać w kilku wodach i zostawić zamoczone w wodzie na 12 godz.Ponownie dobrze płukać i suszyć. Rozbić na pastę w moździerzu - lub, co prostsze, zmielić drobno. Do tej pasty dodać laskę cynamonu i zostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu. Dodać cukier i mieszać aż do rozpuszczenia.Przetrzeć przez metalowe sito wyłożone płótnem, aby otrzymać mleczny płyn. Podawać dobrze schłodzone, lub "granizado" - po polsku to chodzi o coś w rodzaju płynnego lodu,zamrażać mieszając. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Horchata de Chufa*
Top
Bottom