Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Hot Dogi w cieście i Murzin biały*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 109943" data-attributes="member: 74"><p><strong>Murzin biały czyli hot dog po polsku</strong> </p><p> </p><p>1 kg maki </p><p>2 dag drożdży </p><p>1/2 łyżeczki cukru </p><p>1/2 płaskiej łyżeczki soli </p><p>1 łyżeczka vegety </p><p>2 cebule drobno pokrojone i zrumienione na maśle (maja być jasno brązowe) </p><p>ciepła woda </p><p> </p><p> </p><p> </p><p>sposób przygotowania </p><p>Z drożdży, cukru, łyżki mąki i ciepłej wody zrobić zaczyn, jak urośnie dodać do mąki, dodać cebule wraz z tłuszczem na której się smażyła. Wyrobić, dodając wody, aż wyjdzie gęste ciasto, nielepiące się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować podłużne bułki, odstawić do wyrośnięcia, potem posmarować wodą, piec około 30 min w 160 stopni. Każda bulkę przekroić, włożyć podgrzaną parówkę, kiełbaskę, lub pasek żółtego sera, włożyć na chwilkę do piekarnika, aby podgrzać całość. Dołożyć jakaś pikantna sałatkę, czy inne piekle, keczup, musztardę i wcinać. </p><p> </p><p>dodatkowe informacje </p><p>Jest to naprawdę znakomite danie. Dzieci się wprost zajadają. </p><p>Bułki można mrozić po upieczeniu i wystudzeniu.</p><p></p><p></p><p></p><p><span style="color: #0000ff"><em>Dopięłam przepis Dolly. </em></span></p><p><span style="color: #0000ff"><em>Kawa</em></span></p><p><span style="color: #0000ff"><em></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 109943, member: 74"] [B]Murzin biały czyli hot dog po polsku[/B] 1 kg maki 2 dag drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżeczka vegety 2 cebule drobno pokrojone i zrumienione na maśle (maja być jasno brązowe) ciepła woda sposób przygotowania Z drożdży, cukru, łyżki mąki i ciepłej wody zrobić zaczyn, jak urośnie dodać do mąki, dodać cebule wraz z tłuszczem na której się smażyła. Wyrobić, dodając wody, aż wyjdzie gęste ciasto, nielepiące się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować podłużne bułki, odstawić do wyrośnięcia, potem posmarować wodą, piec około 30 min w 160 stopni. Każda bulkę przekroić, włożyć podgrzaną parówkę, kiełbaskę, lub pasek żółtego sera, włożyć na chwilkę do piekarnika, aby podgrzać całość. Dołożyć jakaś pikantna sałatkę, czy inne piekle, keczup, musztardę i wcinać. dodatkowe informacje Jest to naprawdę znakomite danie. Dzieci się wprost zajadają. Bułki można mrozić po upieczeniu i wystudzeniu. [COLOR=#0000ff][I]Dopięłam przepis Dolly. Kawa [/I][/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Hot Dogi w cieście i Murzin biały*
Top
Bottom