Hummus

skrzacik

Member
Lut 11, 2006
47
0
0
Hummus

ok. 200 g ciecierzycy
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżki oliwy
ok 2 łyżkek tahiny (może być bez, jak nie ma)
sól

Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować, zachować wywar z gotowania.
Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę, rozcieńczać paroma łyżkami wywaru z gotowania ciecierzycy. Schłodzić.
Nie za bardzo należy się przejmować dokładną ilością składników, trzeba to robić na oko i smak.
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
bardzo lubie hummus-dzis nawet bedzie do kebaba, ale ja ciecierzyce po ugotowaniu pozbawiam skorki :oops: bardzo latwo ona z niej wyskakuje

potem robie jak wyzej
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy