Hummus
ok. 200 g ciecierzycy
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżki oliwy
ok 2 łyżkek tahiny (może być bez, jak nie ma)
sól
Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować, zachować wywar z gotowania.
Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę, rozcieńczać paroma łyżkami wywaru z gotowania ciecierzycy. Schłodzić.
Nie za bardzo należy się przejmować dokładną ilością składników, trzeba to robić na oko i smak.
ok. 200 g ciecierzycy
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżki oliwy
ok 2 łyżkek tahiny (może być bez, jak nie ma)
sól
Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować, zachować wywar z gotowania.
Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę, rozcieńczać paroma łyżkami wywaru z gotowania ciecierzycy. Schłodzić.
Nie za bardzo należy się przejmować dokładną ilością składników, trzeba to robić na oko i smak.