Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Hummus*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bo66" data-source="post: 990035" data-attributes="member: 8551"><p>Tak jak wcześniej mówiłam hummus w domu raczej nie robię ponieważ kupuje już gotowy. Nie ma sensu się w to bawić.Ale jeżeli już wygląda to tak:</p><p>Puszka cieciorki</p><p>2-3 łyżki tahini</p><p>1zabek czosnku</p><p>2 lyzki jogurtu</p><p>2-3 lyzki soku cytrynowego(opcjonalnie)</p><p>oliwa z oliwek do polania hummus</p><p></p><p>Wyrzucam na głębszy talerz zawartość puszki (cieciorkę).W moździerzu ucieram czosnek z odrobina soli. Do miseczki wlewam tahini dodaje jogurt i sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodaje soku z cytryny,ale to jeżeli ktoś lubi bardziej kwaskowe,a jeżeli nie to można dodać troszkę wody.Wszystko dokładnie mieszam-następnie łącze z cieciorka.Wierzch polewam oliwa z oliwek i dekoruje ostra papryka w proszku.Jogurt powoduje,ze całość ma ładny jasny kolor.Smacznego mniam.gif]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bo66, post: 990035, member: 8551"] Tak jak wcześniej mówiłam hummus w domu raczej nie robię ponieważ kupuje już gotowy. Nie ma sensu się w to bawić.Ale jeżeli już wygląda to tak: Puszka cieciorki 2-3 łyżki tahini 1zabek czosnku 2 lyzki jogurtu 2-3 lyzki soku cytrynowego(opcjonalnie) oliwa z oliwek do polania hummus Wyrzucam na głębszy talerz zawartość puszki (cieciorkę).W moździerzu ucieram czosnek z odrobina soli. Do miseczki wlewam tahini dodaje jogurt i sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodaje soku z cytryny,ale to jeżeli ktoś lubi bardziej kwaskowe,a jeżeli nie to można dodać troszkę wody.Wszystko dokładnie mieszam-następnie łącze z cieciorka.Wierzch polewam oliwa z oliwek i dekoruje ostra papryka w proszku.Jogurt powoduje,ze całość ma ładny jasny kolor.Smacznego mniam.gif] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Hummus*
Top
Bottom