Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Idealne pierniczki Jarmili
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1652807" data-attributes="member: 1024"><p>Kupiłam wczoraj przypadkiem nową foremkę - gwiazdkę/ śnieżynkę, którą MUSIAŁAM oczywiście od razu wypróbować, więc przy okazji wypróbowałam nowe ciasto.</p><p>Zrobiłam je nieco inaczej - cukier, miód i masło podgrzałam na gazie z korzeniami i dopiero wtedy dodałam jajka. </p><p>Mąkę (100 g żytniej, 100 g orkiszowej tortowej i 200 g orkiszowej pełnoziarnistej) dodałam od razu całą. </p><p>Ciasto jest faktycznie idealne do pracy, choć nie czekałam 24 godzin - nie trzeba go podsypywać mąką, jest plastyczne i gładkie. Przypomina mi Jankowe. </p><p>Pierniczki w pieczeniu rosną, ale trzymają kształty. Piekłam w temp. 170 stopni 10 minut. W smaku też dobre.</p><p>Po upieczeniu nie lakierowałam ich jajkiem; będę tylko lukrować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1652807, member: 1024"] Kupiłam wczoraj przypadkiem nową foremkę - gwiazdkę/ śnieżynkę, którą MUSIAŁAM oczywiście od razu wypróbować, więc przy okazji wypróbowałam nowe ciasto. Zrobiłam je nieco inaczej - cukier, miód i masło podgrzałam na gazie z korzeniami i dopiero wtedy dodałam jajka. Mąkę (100 g żytniej, 100 g orkiszowej tortowej i 200 g orkiszowej pełnoziarnistej) dodałam od razu całą. Ciasto jest faktycznie idealne do pracy, choć nie czekałam 24 godzin - nie trzeba go podsypywać mąką, jest plastyczne i gładkie. Przypomina mi Jankowe. Pierniczki w pieczeniu rosną, ale trzymają kształty. Piekłam w temp. 170 stopni 10 minut. W smaku też dobre. Po upieczeniu nie lakierowałam ich jajkiem; będę tylko lukrować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Idealne pierniczki Jarmili
Top
Bottom