- Sie 22, 2006
- 974
- 0
- 0
Dla tych co lubia imbir i nie tylko
, przepis Mari z WZ .
* 80 -125 g świeżego imbiru,
* 1,5 l wody mineralnej,
* 2-3 łyżki cukru,
* 2 limonki lub cytryny,
* kilka listków świeżej mięty
Imbir obrać i zetrzeć na tarce do warzyw. Zasypać cukrem, odstawić. Zeskrobać skórkę z limonek i dodać do imbiru. Wycisnąć sok z limonek i wlać do imbiru. Wszystko potem zalać wodą, odstawić na minimum 10 minut. Po tym czasie spróbować, ewentualnie dosłodzić. Przecedzić, dodać miętę i schłodzić w lodówce. Zużyć w ciągu 24h.


* 80 -125 g świeżego imbiru,
* 1,5 l wody mineralnej,
* 2-3 łyżki cukru,
* 2 limonki lub cytryny,
* kilka listków świeżej mięty
Imbir obrać i zetrzeć na tarce do warzyw. Zasypać cukrem, odstawić. Zeskrobać skórkę z limonek i dodać do imbiru. Wycisnąć sok z limonek i wlać do imbiru. Wszystko potem zalać wodą, odstawić na minimum 10 minut. Po tym czasie spróbować, ewentualnie dosłodzić. Przecedzić, dodać miętę i schłodzić w lodówce. Zużyć w ciągu 24h.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: