Indycza pierś w cytrusach

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Ilosci na oko

1,5 kg piersi indyczej posolic, popieprzyc i obłozyć plastrami cytryny
Odstawiac na chwilkę.. no jakieś 30 min. ( minimum)
Mieso obsmazyć na oliwie z obu stron. Podlać tequilą Wcisnac sok z 2 cytryn . Na patelnie z miesem wrzucić plasterki cytryny , którymi była obłozona piers.
Wcisnać troche soku z pomaranczy. Doprawić pieprzem cytrynowym. Dodać kostkę rosołową (+ szklanka wody) lub wywar
Dusic jakieś 1,5 h.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy