- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Indycze ślimaczki z szałwią
2 grube (1,5cm) sznycle z piersi indyka
12 płatów cienkiego bekonu
dużo świeżej szałwi
sól, pieprz oraz opcjonalnie przyprawa do grylla
4 łyżki oliwy
Sznycje kroimy w paski (1 cm). Solimy i pieprzymy. Na każdy pasek indyczyny kładziemy pasek bekonu i 3-4 listki szałwi (jak mamy swieże orengano to także dokładamy). Zwijamy i nadziewamy na metalowy spis. Tuż przed gryllowaniem spłaszczamy dłonią i polewamy obficie oliwą.
Gryllujemy jakieś 10 minut z obydwu stron.
Ps1. Potrawę możemy także przygotować w piekarniku, kładąc szaszłyki na siatkę i piekąc w temp 220 (na gazie 4)przez 15 minut
Ps2. Do potrawy nadają się tylko swieże zioła.

2 grube (1,5cm) sznycle z piersi indyka
12 płatów cienkiego bekonu
dużo świeżej szałwi
sól, pieprz oraz opcjonalnie przyprawa do grylla
4 łyżki oliwy
Sznycje kroimy w paski (1 cm). Solimy i pieprzymy. Na każdy pasek indyczyny kładziemy pasek bekonu i 3-4 listki szałwi (jak mamy swieże orengano to także dokładamy). Zwijamy i nadziewamy na metalowy spis. Tuż przed gryllowaniem spłaszczamy dłonią i polewamy obficie oliwą.
Gryllujemy jakieś 10 minut z obydwu stron.
Ps1. Potrawę możemy także przygotować w piekarniku, kładąc szaszłyki na siatkę i piekąc w temp 220 (na gazie 4)przez 15 minut
Ps2. Do potrawy nadają się tylko swieże zioła.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: