Indycze ślimaczki z szałwią na grilla

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Indycze ślimaczki z szałwią
Slimaczki_indyka_w_szalwia.jpg
2 grube (1,5cm) sznycle z piersi indyka
12 płatów cienkiego bekonu
dużo świeżej szałwi
sól, pieprz oraz opcjonalnie przyprawa do grylla
4 łyżki oliwy

Sznycje kroimy w paski (1 cm). Solimy i pieprzymy. Na każdy pasek indyczyny kładziemy pasek bekonu i 3-4 listki szałwi (jak mamy swieże orengano to także dokładamy). Zwijamy i nadziewamy na metalowy spis. Tuż przed gryllowaniem spłaszczamy dłonią i polewamy obficie oliwą.
Gryllujemy jakieś 10 minut z obydwu stron.

Ps1. Potrawę możemy także przygotować w piekarniku, kładąc szaszłyki na siatkę i piekąc w temp 220 (na gazie 4)przez 15 minut
Ps2. Do potrawy nadają się tylko swieże zioła.
 

Załączniki

  • Slimaczki_indyka_w_szalwia.jpg
    Slimaczki_indyka_w_szalwia.jpg
    224 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy