Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indycze ślimaczki z szałwią na grilla
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1125184" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Indycze ślimaczki z szałwią</strong></span></p><p>[ATTACH=full]63481[/ATTACH]</p><p>2 grube (1,5cm) sznycle z piersi indyka</p><p>12 płatów cienkiego bekonu</p><p>dużo świeżej szałwi </p><p>sól, pieprz oraz opcjonalnie przyprawa do grylla</p><p>4 łyżki oliwy</p><p> </p><p> Sznycje kroimy w paski (1 cm). Solimy i pieprzymy. Na każdy pasek indyczyny kładziemy pasek bekonu i 3-4 listki szałwi (jak mamy swieże orengano to także dokładamy). Zwijamy i nadziewamy na metalowy spis. Tuż przed gryllowaniem spłaszczamy dłonią i polewamy obficie oliwą. </p><p>Gryllujemy jakieś 10 minut z obydwu stron.</p><p></p><p>Ps1. Potrawę możemy także przygotować w piekarniku, kładąc szaszłyki na siatkę i piekąc w temp 220 (na gazie 4)przez 15 minut</p><p>Ps2. Do potrawy nadają się tylko swieże zioła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1125184, member: 140"] [SIZE=14][B]Indycze ślimaczki z szałwią[/B][/SIZE] [ATTACH=full]63481[/ATTACH] 2 grube (1,5cm) sznycle z piersi indyka 12 płatów cienkiego bekonu dużo świeżej szałwi sól, pieprz oraz opcjonalnie przyprawa do grylla 4 łyżki oliwy Sznycje kroimy w paski (1 cm). Solimy i pieprzymy. Na każdy pasek indyczyny kładziemy pasek bekonu i 3-4 listki szałwi (jak mamy swieże orengano to także dokładamy). Zwijamy i nadziewamy na metalowy spis. Tuż przed gryllowaniem spłaszczamy dłonią i polewamy obficie oliwą. Gryllujemy jakieś 10 minut z obydwu stron. Ps1. Potrawę możemy także przygotować w piekarniku, kładąc szaszłyki na siatkę i piekąc w temp 220 (na gazie 4)przez 15 minut Ps2. Do potrawy nadają się tylko swieże zioła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indycze ślimaczki z szałwią na grilla
Top
Bottom