Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Indyjska surowka z czerwonej cebuli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1602628" data-attributes="member: 1142"><p>Taka prosta surowke czesto podaje jako dopelnienie insyjskiej. Surowka jest orzezwiajaca, lagodna i pasuje do ostrych sosow idealnie, choc mozna ja rowniez podac z popadoms jak przekaske. To moja wlasna wersja surowki czesto serwowanej w naszych <em>take-aways</em>.</p><p></p><p><strong>1 duza czerwona cebulka, posiekana drobno, ale nie za drobno</strong></p><p><strong>1 lyzeczka bardzo drobno posiekanej miety (od biedy mozna uzyc suszonej 1/2 lyzeczki) lub 1 lyzeczka kiszonej miety (takiej uzywam poza sezonem)</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki suszonej kozieradki (lisci - methi)</strong></p><p><strong>1 lyzka agave syrup lub syropu ryzowego</strong></p><p><strong>szczypta chilli</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>sok z cytryny </strong></p><p><strong>posiekana kolendra (opcjonalnie i do smaku)</strong></p><p></p><p></p><p>Skladniki mieszam. Chlodze przed podaniem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1602628, member: 1142"] Taka prosta surowke czesto podaje jako dopelnienie insyjskiej. Surowka jest orzezwiajaca, lagodna i pasuje do ostrych sosow idealnie, choc mozna ja rowniez podac z popadoms jak przekaske. To moja wlasna wersja surowki czesto serwowanej w naszych [I]take-aways[/I]. [B]1 duza czerwona cebulka, posiekana drobno, ale nie za drobno 1 lyzeczka bardzo drobno posiekanej miety (od biedy mozna uzyc suszonej 1/2 lyzeczki) lub 1 lyzeczka kiszonej miety (takiej uzywam poza sezonem) 1/2 lyzeczki suszonej kozieradki (lisci - methi) 1 lyzka agave syrup lub syropu ryzowego szczypta chilli sol sok z cytryny posiekana kolendra (opcjonalnie i do smaku)[/B] Skladniki mieszam. Chlodze przed podaniem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Indyjska surowka z czerwonej cebuli
Top
Bottom