- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Przygotowac wywar - 1 litr
1 cebulę i 2 ząbki czosnku posiekać i zeszklić. Do cebuli dodać 1 łyzeczkę curry, 1 łyżeczkę imbiru w proszku, listek laurowy i 1 kubek pomaranczowej soczewicy. Zamieszać i podsmazyć chwilkę. Dodać pieprz - spooooro, a byc ostro. Posolić.
Jak ktoś lubi może zastosowac pół na pól pieprz czarmy z cytrynowym. Zalac bulionem. Gotowac az soczewica zmięknie - czyli nie za dlugo Wlać sok z 1/2 pomaranczy i wcisnąc sok z 1/2 cytryny.. ew. wrzucić 1 chilli suszone.
Pod sam koniec gotowania wlać 1 puszkę (200- 250 ml) mleka kokosowego i wkroic kilka plasterków cytryny.
Zupa inspirowana Pascalem
1 cebulę i 2 ząbki czosnku posiekać i zeszklić. Do cebuli dodać 1 łyzeczkę curry, 1 łyżeczkę imbiru w proszku, listek laurowy i 1 kubek pomaranczowej soczewicy. Zamieszać i podsmazyć chwilkę. Dodać pieprz - spooooro, a byc ostro. Posolić.
Jak ktoś lubi może zastosowac pół na pól pieprz czarmy z cytrynowym. Zalac bulionem. Gotowac az soczewica zmięknie - czyli nie za dlugo Wlać sok z 1/2 pomaranczy i wcisnąc sok z 1/2 cytryny.. ew. wrzucić 1 chilli suszone.
Pod sam koniec gotowania wlać 1 puszkę (200- 250 ml) mleka kokosowego i wkroic kilka plasterków cytryny.
Zupa inspirowana Pascalem