Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk a la Orloff*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="druid" data-source="post: 948328" data-attributes="member: 3909"><p>W odpowiedzi na zapytanie Samanty.</p><p>Zamieszczam w wersji oryginalnej tak jak jest w książce.</p><p>Indyk a la Orloff</p><p>135 dag piersi indyka BUTTERBALL (ja używam rodzimej piersi indyczej).</p><p>ryż a la Orloff</p><p>sos a la Orloff</p><p></p><p>Indyka upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zawinąć w folię. Odstawić na 10 do 15 minut.</p><p>W tym czasie przygotować ryż i sos a la Orloff. Z indyka zdjąć siatkę. Mięso pokrajać w plastry</p><p>i nałożyć ryż pomiędzy plastry. Częścią sosu polać indyka, resztę podawać oddzielnie.</p><p></p><p>Ryż a la Orloff</p><p></p><p>1/3 szklanki ryżu o długich ziarnach</p><p>8 szklanek wody</p><p>1/4 szklanki masła</p><p>1 drobno posiekana cebula</p><p>1 rozkłócone jajko</p><p></p><p>Zagotować wodę, wsypać ryż i gotować bez przykrycia przez 5 minut. Masło roztopić w brytfannie o pojemności</p><p>2 l. Dodać cebulę i ryż. Wstawić do piekarnika obok indyka i piec przez 1 godzinę. Zamieszać po upływie 30 minut.</p><p>Upieczony ryż wymieszać z jajkiem: trzymać w cieple.</p><p></p><p>Sos a la Orloff</p><p></p><p>1/4 szklanki masła lub margaryny</p><p>1/3 szklanki mąki</p><p>2 szklanki rosołu z kurczaka</p><p>1/2 szklanki tłustego sera białego, roztartego na gładką masę</p><p>2 ubite żółtka</p><p>1/2 szklanki (6 dag) sera Monterey Jack(z braku tego sera używam sera żółtego np. morski), startego na tarce z dużymi otworami</p><p></p><p>Masło roztopić w rondlu na średnim ogniu.</p><p>Połączyć z mąką i gotować 2 minuty, często mieszając. Dodać stopniowo rosół.</p><p>Zagotować na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować przez 2 minuty. Zdjąć z</p><p>ognia. Dodać ser, żółtka i ser Monterey Jack. Mieszać aż powstanie gładki sos.</p><p></p><p></p><p>Smacznego icon_mrgreen.gif]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="druid, post: 948328, member: 3909"] W odpowiedzi na zapytanie Samanty. Zamieszczam w wersji oryginalnej tak jak jest w książce. Indyk a la Orloff 135 dag piersi indyka BUTTERBALL (ja używam rodzimej piersi indyczej). ryż a la Orloff sos a la Orloff Indyka upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zawinąć w folię. Odstawić na 10 do 15 minut. W tym czasie przygotować ryż i sos a la Orloff. Z indyka zdjąć siatkę. Mięso pokrajać w plastry i nałożyć ryż pomiędzy plastry. Częścią sosu polać indyka, resztę podawać oddzielnie. Ryż a la Orloff 1/3 szklanki ryżu o długich ziarnach 8 szklanek wody 1/4 szklanki masła 1 drobno posiekana cebula 1 rozkłócone jajko Zagotować wodę, wsypać ryż i gotować bez przykrycia przez 5 minut. Masło roztopić w brytfannie o pojemności 2 l. Dodać cebulę i ryż. Wstawić do piekarnika obok indyka i piec przez 1 godzinę. Zamieszać po upływie 30 minut. Upieczony ryż wymieszać z jajkiem: trzymać w cieple. Sos a la Orloff 1/4 szklanki masła lub margaryny 1/3 szklanki mąki 2 szklanki rosołu z kurczaka 1/2 szklanki tłustego sera białego, roztartego na gładką masę 2 ubite żółtka 1/2 szklanki (6 dag) sera Monterey Jack(z braku tego sera używam sera żółtego np. morski), startego na tarce z dużymi otworami Masło roztopić w rondlu na średnim ogniu. Połączyć z mąką i gotować 2 minuty, często mieszając. Dodać stopniowo rosół. Zagotować na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować przez 2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać ser, żółtka i ser Monterey Jack. Mieszać aż powstanie gładki sos. Smacznego icon_mrgreen.gif] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk a la Orloff*
Top
Bottom