Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk na zimno w owocowej galaretce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 210968" data-attributes="member: 901"><p>Potrzebujemy dużą pierś indyczą,puszkę brzoskwiń,puszkę ananasów,kilka winogron,1szkl bulionu,łyżkę żelatyny,dowolne przyprawy do natarcia mięsa. Pierś indyka przyprawić,włożyć do rękawa do pieczenia.Do mięsa wlać bulion i sok z brzoskwiń i ananasów.Upiec do miękkości i ostudzić.Sos powstały w pieczeni zlać do garnka i podgrzać,wsypać żelatynę i rozpuścić,ostudzić.Zimne mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,udekorować owocami i zalać gęstniejącą galaretką.Schłodzić.Potrawę najlepiej podawać następnego dnia,by mięso przeszło zapachem owocowej galaretki.Jest to bardzo smaczna odmiana od powszednich mięs i robię ją prawie zawsze na święta,bo świetnie smakuje i elegancko się prezentuje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 210968, member: 901"] Potrzebujemy dużą pierś indyczą,puszkę brzoskwiń,puszkę ananasów,kilka winogron,1szkl bulionu,łyżkę żelatyny,dowolne przyprawy do natarcia mięsa. Pierś indyka przyprawić,włożyć do rękawa do pieczenia.Do mięsa wlać bulion i sok z brzoskwiń i ananasów.Upiec do miękkości i ostudzić.Sos powstały w pieczeni zlać do garnka i podgrzać,wsypać żelatynę i rozpuścić,ostudzić.Zimne mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,udekorować owocami i zalać gęstniejącą galaretką.Schłodzić.Potrawę najlepiej podawać następnego dnia,by mięso przeszło zapachem owocowej galaretki.Jest to bardzo smaczna odmiana od powszednich mięs i robię ją prawie zawsze na święta,bo świetnie smakuje i elegancko się prezentuje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk na zimno w owocowej galaretce
Top
Bottom