Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk pieczony*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 846763" data-attributes="member: 10341"><p>Ja do piersi kurzych i indyczych mam stosunek z lekka negatywny. Są dla mnie zbyt suche, mało soczyste. Niestety ptaki te pieczone w całości muszą mieć i te części tuszek. Masz rację, na drugi dzień mięso to jest już trochę inne w smaku, ale nikt jednego dnia nie upiecze tak dużego ptaka i nie poda go prosto z pieca. Ja &quot;poluję&quot; zwykle na nadzienie. A gdybyś tak upiekła tego indyka w rękawie foliowym? Ja co prawda piekłam w nim tylko udziec indyczy, ale wyszedł nadzwyczaj miękki i soczysty. Jest gdzieś na cinie indyk pieczony w całości w rękawie, zaraz Ci go znajdę. Wtedy sprawa byłaby rozwiązana, przynajmniej jeśli chodzi o soczystość mięsa. Znalazłam, tylko tam jest bez nadzienia, ale to nie przeszkadza zrobić z nadzieniem. Podaję link. <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=498" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=498</a> Możesz też, jak sugerujesz, upiec nadziewane piersi. Moja kuzynka jest mistrzynią w nadziewaniu piersi indyczych, nawet mnie one smakują. Podam Ci jeszcze jedno nadzienie, które zwykle używam do kurczaka, ale sprawdza się i przy piersiach indyczych.</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836</a> to jest link do kurczaka z nadzieniem i o to nadzienie mi właśnie chodzi. </p><p>Jeśli jeszcze nie dostałaś zawrotu głowy od tych moich &quot;porad&quot; to gratuluję wytrzymałości. Ale teraz masz do wyboru - albo piec w całości z dwoma nadzieniami w rękawie foliowym, albo same piersi nadziane farszem z kurczaka lub indyka. Jeśli same piersi, to musi być pieczeń duszona, wtedy nie jest taka sucha.</p><p>Odpowiem na wszystkie Twoje pytania, lecz decyzja należy do Ciebie. Na razie - powodzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 846763, member: 10341"] Ja do piersi kurzych i indyczych mam stosunek z lekka negatywny. Są dla mnie zbyt suche, mało soczyste. Niestety ptaki te pieczone w całości muszą mieć i te części tuszek. Masz rację, na drugi dzień mięso to jest już trochę inne w smaku, ale nikt jednego dnia nie upiecze tak dużego ptaka i nie poda go prosto z pieca. Ja "poluję" zwykle na nadzienie. A gdybyś tak upiekła tego indyka w rękawie foliowym? Ja co prawda piekłam w nim tylko udziec indyczy, ale wyszedł nadzwyczaj miękki i soczysty. Jest gdzieś na cinie indyk pieczony w całości w rękawie, zaraz Ci go znajdę. Wtedy sprawa byłaby rozwiązana, przynajmniej jeśli chodzi o soczystość mięsa. Znalazłam, tylko tam jest bez nadzienia, ale to nie przeszkadza zrobić z nadzieniem. Podaję link. [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=498"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=498[/URL] Możesz też, jak sugerujesz, upiec nadziewane piersi. Moja kuzynka jest mistrzynią w nadziewaniu piersi indyczych, nawet mnie one smakują. Podam Ci jeszcze jedno nadzienie, które zwykle używam do kurczaka, ale sprawdza się i przy piersiach indyczych. [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836[/URL] to jest link do kurczaka z nadzieniem i o to nadzienie mi właśnie chodzi. Jeśli jeszcze nie dostałaś zawrotu głowy od tych moich "porad" to gratuluję wytrzymałości. Ale teraz masz do wyboru - albo piec w całości z dwoma nadzieniami w rękawie foliowym, albo same piersi nadziane farszem z kurczaka lub indyka. Jeśli same piersi, to musi być pieczeń duszona, wtedy nie jest taka sucha. Odpowiem na wszystkie Twoje pytania, lecz decyzja należy do Ciebie. Na razie - powodzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk pieczony*
Top
Bottom