Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk z warzywami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 912231" data-attributes="member: 9634"><p>dla 4 osób</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">4 plastry filetu z indyka</li> <li data-xf-list-type="ul">2-4 ząbki czosnku</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki oleju</li> <li data-xf-list-type="ul">1 mały bakłażan</li> <li data-xf-list-type="ul">1 czerwona papryka</li> <li data-xf-list-type="ul">1 czerwona cebula</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz</li> <li data-xf-list-type="ul">papryka czerwona w proszku</li> <li data-xf-list-type="ul">majeranek</li> </ul><p>Mięso lekko rozbić tłuczkiem przez folię i natrzeć wyciśniętym czosnkiem, pozostałymi przyprawami, skropić olejem. Warzywa pokroić na plastry, posypać przyprawami i ułożyć wraz z mięsem na blasze, przykryć szczelnie folią spożywczą. Zostawić przynajmniej godzinę. Ja przygotowuję wieczorem i piekę następnego dnia po pracy.</p><p>Piec w piekarniku 35-40 minut. Można od czasu do czasu spryskiwać wodą lub włożyć do piekarnika naczynie żaroodporne z wodą. Wtedy warzywa i mięso pozostaną soczyste.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 912231, member: 9634"] dla 4 osób [LIST][*]4 plastry filetu z indyka [*]2-4 ząbki czosnku [*]2 łyżki oleju [*]1 mały bakłażan [*]1 czerwona papryka [*]1 czerwona cebula [*]sól, pieprz [*]papryka czerwona w proszku [*]majeranek [/LIST] Mięso lekko rozbić tłuczkiem przez folię i natrzeć wyciśniętym czosnkiem, pozostałymi przyprawami, skropić olejem. Warzywa pokroić na plastry, posypać przyprawami i ułożyć wraz z mięsem na blasze, przykryć szczelnie folią spożywczą. Zostawić przynajmniej godzinę. Ja przygotowuję wieczorem i piekę następnego dnia po pracy. Piec w piekarniku 35-40 minut. Można od czasu do czasu spryskiwać wodą lub włożyć do piekarnika naczynie żaroodporne z wodą. Wtedy warzywa i mięso pozostaną soczyste. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Indyk z warzywami*
Top
Bottom