Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Inna wersja marmolady z papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 746815" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przepis podstawowy zamieściłam 26 sierpnia br. Moje kuzynka po skończeniu pierwszej porcji tej marmolady, postanowiła zaeksperymentować. Dodała papryczkę chili, uzyskując bardzo interesujący efekt.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">1 kg czerwonej papryki oczyszczonej z pestek, błon itp.</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 kg cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 cytryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 czerwonej papryczki chili</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Papryczkę chili przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki i razem z oczyszczoną papryką przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier i smażymy przez 10 minut na średnim ogniu. Dokładamy otartą skórkę i sok z 2 cytryn i smażymy dalej, zmniejszając ogień i często mieszając, bo łatwo się przypala. Kiedy marmolada jest już gęsta, gorącą nakładamy do słoiczków i zakręcamy słoiki nakrętkami. Smak tak przyrządzonej marmolady jest słodko - pikantny, doskonale pasujący do mięs, wędlin, jajek, serów etc.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 746815, member: 10341"] [SIZE=10]Przepis podstawowy zamieściłam 26 sierpnia br. Moje kuzynka po skończeniu pierwszej porcji tej marmolady, postanowiła zaeksperymentować. Dodała papryczkę chili, uzyskując bardzo interesujący efekt. [B]Składniki[/B] 1 kg czerwonej papryki oczyszczonej z pestek, błon itp. 1 kg cukru 2 cytryny 1/2 czerwonej papryczki chili Papryczkę chili przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki i razem z oczyszczoną papryką przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier i smażymy przez 10 minut na średnim ogniu. Dokładamy otartą skórkę i sok z 2 cytryn i smażymy dalej, zmniejszając ogień i często mieszając, bo łatwo się przypala. Kiedy marmolada jest już gęsta, gorącą nakładamy do słoiczków i zakręcamy słoiki nakrętkami. Smak tak przyrządzonej marmolady jest słodko - pikantny, doskonale pasujący do mięs, wędlin, jajek, serów etc. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Inna wersja marmolady z papryki
Top
Bottom