Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Inspirowane przez Olive panini
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 193289" data-attributes="member: 231"><p>no więc tak, bardzo smaczne bułeczki, ale nie tak dokońca w moim typie. Małgosimi najbardziej lubi w pieczywie dziury, a te bułeczki (choc przesmaczne) nie mająich za wiele (no ale wiedzialam o tym od razu, ze zdjęcia w ksiązce, Liski i jeszcze z samego faktu, ze są to buleczki na kaszcze w gruncie rzeczy)</p><p></p><p>tyle miąższ.</p><p></p><p>ale skórka. to zupelnie inna historia! Coś wspaniałego, taka skórka! Zastanawiam się jak by je formować, zeby skórki bylo jak najwiecej!</p><p></p><p></p><p>a jesli już jestesmy przy formowaniu: ciasto wyszlo mi bardzo luzne, wlasciwie nie wiem, ajk z niego uformowac boule.... bralam po prostu w zamoczoną garść i rzucałam na kamien... nei dało się inaczej....</p><p></p><p>acha i następnym razem stanowczo wypłucze mocno oliwki, bo wyszly mi diabli slone te bułeczki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 193289, member: 231"] no więc tak, bardzo smaczne bułeczki, ale nie tak dokońca w moim typie. Małgosimi najbardziej lubi w pieczywie dziury, a te bułeczki (choc przesmaczne) nie mająich za wiele (no ale wiedzialam o tym od razu, ze zdjęcia w ksiązce, Liski i jeszcze z samego faktu, ze są to buleczki na kaszcze w gruncie rzeczy) tyle miąższ. ale skórka. to zupelnie inna historia! Coś wspaniałego, taka skórka! Zastanawiam się jak by je formować, zeby skórki bylo jak najwiecej! a jesli już jestesmy przy formowaniu: ciasto wyszlo mi bardzo luzne, wlasciwie nie wiem, ajk z niego uformowac boule.... bralam po prostu w zamoczoną garść i rzucałam na kamien... nei dało się inaczej.... acha i następnym razem stanowczo wypłucze mocno oliwki, bo wyszly mi diabli slone te bułeczki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Inspirowane przez Olive panini
Top
Bottom