Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Jabłecznik na razowym biszkopcie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nurbika" data-source="post: 669667" data-attributes="member: 6447"><p>Zrobiony z minimalnych proporcji - to była próba. Chciałam sprawdzić, czy da się upiec biszkopt &quot;Razowy&quot; i sie da, więc dziele się przepisem:</p><p>Jabłecznik razowy</p><p>Składniki:</p><p>3 jajka</p><p>ok 2 płaskie łyżki fruktozy</p><p>2 płaskie łyżki maki graham</p><p>2 płaskie łyżki mąki orkiszowej razowej</p><p>1 płaska łyzka budyniu waniliowego</p><p>szczypta proszku do pieczenia</p><p> Masa jabłkowa:</p><p></p><p>3-4 jabłka</p><p>przyprawy (cynamon, goździki)</p><p>ok 2-3 łyżki żelatyny</p><p>&quot;Polewa&quot;</p><p></p><p>60g masła orzechowego</p><p>2 łyżki mleka 0%</p><p>łyżeczka kawy rozpuszczalnej</p><p>łyżeczka rumu</p><p>2 kostki gorzkiej czekolady</p><p>łyżeczka żelatyny</p><p></p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p></p><p>Upiec biszkopt: ubić białka, dodać fruktozę, potem po jednym żółtku, przesiana mąkę z budyniem i proszkiem - dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać.Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić - przekroic na pół.</p><p>Jabłka drobno posiekać (ja zmalakserowałam) lub zetrzec na tarce, udusić bez wody do pożadanej miękkości, dodac przyprawy, wystudzić. Do wystudzonych dodać rozpuszczoną żelatynę w ok 1/4 szklanki goracej wody i wszystko wymieszać. Przełożyc na biszkopt. Przykryc druga połową ciasta.</p><p>W garnuszku rozpuścic masło orzechowe i czekoladę, dodać kawę, mleko, rum i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Żelatyne rozpuścic w goracej wodzie , wymieszac z przestudzona masa i posmarowac ciasto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nurbika, post: 669667, member: 6447"] Zrobiony z minimalnych proporcji - to była próba. Chciałam sprawdzić, czy da się upiec biszkopt "Razowy" i sie da, więc dziele się przepisem: Jabłecznik razowy Składniki: 3 jajka ok 2 płaskie łyżki fruktozy 2 płaskie łyżki maki graham 2 płaskie łyżki mąki orkiszowej razowej 1 płaska łyzka budyniu waniliowego szczypta proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 3-4 jabłka przyprawy (cynamon, goździki) ok 2-3 łyżki żelatyny "Polewa" 60g masła orzechowego 2 łyżki mleka 0% łyżeczka kawy rozpuszczalnej łyżeczka rumu 2 kostki gorzkiej czekolady łyżeczka żelatyny Przygotowanie: Upiec biszkopt: ubić białka, dodać fruktozę, potem po jednym żółtku, przesiana mąkę z budyniem i proszkiem - dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać.Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić - przekroic na pół. Jabłka drobno posiekać (ja zmalakserowałam) lub zetrzec na tarce, udusić bez wody do pożadanej miękkości, dodac przyprawy, wystudzić. Do wystudzonych dodać rozpuszczoną żelatynę w ok 1/4 szklanki goracej wody i wszystko wymieszać. Przełożyc na biszkopt. Przykryc druga połową ciasta. W garnuszku rozpuścic masło orzechowe i czekoladę, dodać kawę, mleko, rum i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Żelatyne rozpuścic w goracej wodzie , wymieszac z przestudzona masa i posmarowac ciasto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Jabłecznik na razowym biszkopcie
Top
Bottom