- Gru 19, 2007
- 485
- 0
- 0
Zbliża się wekand więc wstawiam na pokuszenie pyszne ciacho, mam nadzieję że tu takiego nie ma szukałam ale nic tu takiego nie znalazłam
Piekłam je w tamtym tygodniu ale zdjęć gulaja nie zrobiła, także nie pokaże.
20 dag cukru
35 dag mąki
3 jaja
4 łyżki oleju
płaska łyżeczka sody
pół łyżeczki proszku do pieczenia
6 średnich jabłek
szklanka wyłuskanych orzechów
5 dag rodzynek
tabliczka gorzkiej czekolady
1 cukier waniliowy
Jabłka obieramy kroimy w kostkę, dodajemy rodzynki, cukier, cukier waniliowy i odsawiamy na ok. pół godziny aż jabłka puszczą sok.
Orzechy i czekoladę kroimy. Do jabłek dodać mąkę, 3 żółtka, olej, sodę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody na końcu proszek. Na koniec mieszamy z orzechami , czekoladą i ubitą pianą. Piec ok 40 min w 180 stopniach.

Piekłam je w tamtym tygodniu ale zdjęć gulaja nie zrobiła, także nie pokaże.
20 dag cukru
35 dag mąki
3 jaja
4 łyżki oleju
płaska łyżeczka sody
pół łyżeczki proszku do pieczenia
6 średnich jabłek
szklanka wyłuskanych orzechów
5 dag rodzynek
tabliczka gorzkiej czekolady
1 cukier waniliowy
Jabłka obieramy kroimy w kostkę, dodajemy rodzynki, cukier, cukier waniliowy i odsawiamy na ok. pół godziny aż jabłka puszczą sok.
Orzechy i czekoladę kroimy. Do jabłek dodać mąkę, 3 żółtka, olej, sodę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody na końcu proszek. Na koniec mieszamy z orzechami , czekoladą i ubitą pianą. Piec ok 40 min w 180 stopniach.