Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jabłecznik z kokosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 428892" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto kruche:</strong></p><p><strong></strong>2 1/2 szkl mąki</p><p>1/2 szkl cukru pudru</p><p>190 g margaryny</p><p>5 żółtek</p><p>3 łyżki śmietany</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 30 min.</p><p></p><p><strong>Masa jabłkowa:</strong></p><p><strong></strong>2 kg jabłek</p><p>1/2 szkl cukru</p><p>1 op (40 g) środka żelującego - żelfix</p><p></p><p>Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cukier i żelifx. Wymieszać, podsmażyć na patelni ok 5 min.</p><p></p><p><strong>Piana:</strong></p><p><strong></strong>1/2 szkl cukru </p><p>200 g wiórków kokosowych</p><p>5 białek</p><p></p><p>Ubić pianę z białek, dodać cukier i wiórki.</p><p></p><p><strong>Ponadto:</strong></p><p><strong></strong>mała puszka brzoskwiń</p><p>3 łyżeczki żelatyny</p><p></p><p>1/2 szkl soku z brzoskwiń wymieszać z żelatyną, podgrzać (nie gotować).</p><p>Blaszkę o wymiarach 24 cm x 40 cm posmarować tłuszczem, wylepić ciastem, wyłożyć masę jabłkową i pianę.</p><p>Piec 70 - 80 min w 180 - 190 st. Jak wiórki się przyrumienią przykryć folią aluminiową.</p><p></p><p>Na upieczone ciasto wyłożyć pokrojone w paski brzoskwinie, zalać sokiem z żelatyną. Odstawić do zastygnięcia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 428892, member: 2190"] [B]Ciasto kruche: [/B]2 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru pudru 190 g margaryny 5 żółtek 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 30 min. [B]Masa jabłkowa: [/B]2 kg jabłek 1/2 szkl cukru 1 op (40 g) środka żelującego - żelfix Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cukier i żelifx. Wymieszać, podsmażyć na patelni ok 5 min. [B]Piana: [/B]1/2 szkl cukru 200 g wiórków kokosowych 5 białek Ubić pianę z białek, dodać cukier i wiórki. [B]Ponadto: [/B]mała puszka brzoskwiń 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szkl soku z brzoskwiń wymieszać z żelatyną, podgrzać (nie gotować). Blaszkę o wymiarach 24 cm x 40 cm posmarować tłuszczem, wylepić ciastem, wyłożyć masę jabłkową i pianę. Piec 70 - 80 min w 180 - 190 st. Jak wiórki się przyrumienią przykryć folią aluminiową. Na upieczone ciasto wyłożyć pokrojone w paski brzoskwinie, zalać sokiem z żelatyną. Odstawić do zastygnięcia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jabłecznik z kokosem
Top
Bottom