Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Jabłka nadziewane kiszoną kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 958194" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Jabłka nadziewane kiszoną kapustą</span></p><p></p><p>Potrawa przypomniana w książce Alte Familienrezepte a dokładnie pochodzi z Hessen</p><p> </p><p>4 duże jabłka</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>1/2 cebuli pokrojonej w kostkę</p><p>200 g kiszonej kapusty</p><p>2 łyżki masła</p><p>5 ziarenek jałowca</p><p>płaska łyżeczka pieprzu</p><p>3 łyżki dzemu i czarnej porzeczki</p><p>1/8 l Wina z jabłek</p><p></p><p>1.Z jabłek wykrawamy wszystkie nasionka. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny.</p><p>2.Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy.</p><p>3.W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę.</p><p>Powstałą masą nadziewamy jabłka.</p><p>4.Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni. </p><p></p><p>Ps Pasuje najlepiej do placków ziemniaszany czy potraw gdzie dodatkiem są ziemniak (np, boczek z ziemniaczkam + jabłuszko)</p><p>[ATTACH=full]51071[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 958194, member: 140"] [SIZE=14]Jabłka nadziewane kiszoną kapustą[/SIZE] Potrawa przypomniana w książce Alte Familienrezepte a dokładnie pochodzi z Hessen 4 duże jabłka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 200 g kiszonej kapusty 2 łyżki masła 5 ziarenek jałowca płaska łyżeczka pieprzu 3 łyżki dzemu i czarnej porzeczki 1/8 l Wina z jabłek 1.Z jabłek wykrawamy wszystkie nasionka. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny. 2.Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy. 3.W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę. Powstałą masą nadziewamy jabłka. 4.Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni. Ps Pasuje najlepiej do placków ziemniaszany czy potraw gdzie dodatkiem są ziemniak (np, boczek z ziemniaczkam + jabłuszko) [ATTACH=full]51071[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Jabłka nadziewane kiszoną kapustą
Top
Bottom