Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jabłka pod migdalową pierzynką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 136203" data-attributes="member: 483"><p>1 kg szarej renety,</p><p>1 szkl. mąki,</p><p>1 szkl. obranych migdałów,</p><p>3/4 szkl. cukru,</p><p>150 g masła</p><p> W malakserze zmiksować cukier, mąkę i migdały tak by były grubo pokruszone.</p><p>Dodać masło i miksować, aż całość zamieni się w grudki ciasta (można to zrobić rękami).</p><p>Pokrojone w grube plastry jabłka ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym( 35 X 25)</p><p>Przysypać grudkami ciasta.</p><p>Wsatwić do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Piec ok. 40 min., aż jabłka będą miękkie, a ciasto złote i kruche.</p><p></p><p>Niezawodne na małe przyjątka, na niedzielny podwieczorek lub pyszne śniadanie. O każdej porze roku, wykorzystując dżemy lub sezonowe owoce zamiast jabłek. Pycha!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 136203, member: 483"] 1 kg szarej renety, 1 szkl. mąki, 1 szkl. obranych migdałów, 3/4 szkl. cukru, 150 g masła W malakserze zmiksować cukier, mąkę i migdały tak by były grubo pokruszone. Dodać masło i miksować, aż całość zamieni się w grudki ciasta (można to zrobić rękami). Pokrojone w grube plastry jabłka ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym( 35 X 25) Przysypać grudkami ciasta. Wsatwić do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Piec ok. 40 min., aż jabłka będą miękkie, a ciasto złote i kruche. Niezawodne na małe przyjątka, na niedzielny podwieczorek lub pyszne śniadanie. O każdej porze roku, wykorzystując dżemy lub sezonowe owoce zamiast jabłek. Pycha! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jabłka pod migdalową pierzynką
Top
Bottom