Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
jabłka w syropie z wina
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 912925" data-attributes="member: 9634"><p>przepis znalazłam w Elle i jest pyszny.</p><p>Robi się błyskawicznie, jeśli zaplanujesz go wcześniej.</p><p></p><p>potrzebujemy:</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">pół kg cukru</li> <li data-xf-list-type="ul">pół litra wody</li> <li data-xf-list-type="ul">butelka ulubionego czerwonego wina</li> <li data-xf-list-type="ul">3 cytryny</li> <li data-xf-list-type="ul">5 jabłek przekrojonych na połówki</li> <li data-xf-list-type="ul">5 łyżek gęstej śmietany</li> </ul><p>Ugotuj syrop z cukru i wody.</p><p>Dolej wino i zagotuj.</p><p>Dodaj jabłka i gotuj na wolnym ogniu 25 minut. Autorka nie wydrążała pestek i nie usuwała ogonków, ale ja to zrobiłam by wygodniej było je zjadać.</p><p>Po upływie 25 minut wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop z jabłkami w chłodne miejsce na 2 godziny.</p><p>Podawaj jabłka polane gęstym syropem i udekorowane łyżką śmietany.</p><p></p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 912925, member: 9634"] przepis znalazłam w Elle i jest pyszny. Robi się błyskawicznie, jeśli zaplanujesz go wcześniej. potrzebujemy: [LIST][*]pół kg cukru [*]pół litra wody [*]butelka ulubionego czerwonego wina [*]3 cytryny [*]5 jabłek przekrojonych na połówki [*]5 łyżek gęstej śmietany [/LIST] Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino i zagotuj. Dodaj jabłka i gotuj na wolnym ogniu 25 minut. Autorka nie wydrążała pestek i nie usuwała ogonków, ale ja to zrobiłam by wygodniej było je zjadać. Po upływie 25 minut wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop z jabłkami w chłodne miejsce na 2 godziny. Podawaj jabłka polane gęstym syropem i udekorowane łyżką śmietany. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
jabłka w syropie z wina
Bottom