Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jabłka z ryżem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 910206" data-attributes="member: 10042"><p>1 torebka białego ryżu</p><p>4 duże twarde jabłka</p><p>1 łyżeczka pestek dyni</p><p>1 łyżeczka płatków migdałowych</p><p>1 łyżeczka rodzynek</p><p>4 suszone figi</p><p>1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina</p><p>Owoce kandyzowane</p><p>4 łyżki miodu</p><p></p><p>Ryż ugotować. Jabłka umyć, ale nie obierać. Odciąć górę (od strony ogonka) i specjalną łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne. Rodzynki, figi opłukać i razem z owocami kandyzowanymi namoczyć w winie (ok. 10 min.)</p><p>Ugotowany ryż wymieszać z płatkami migdałów, pestkami dyni oraz odsączonymi z wina owocami. Dodać miód i powstałą masą faszerować jabłka.</p><p>Na jabłka nałożyć odcięte górne części i gotować na parze ok. 20 min. Podawać lekko przestudzone.</p><p></p><p>[ATTACH=full]46848[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 910206, member: 10042"] 1 torebka białego ryżu 4 duże twarde jabłka 1 łyżeczka pestek dyni 1 łyżeczka płatków migdałowych 1 łyżeczka rodzynek 4 suszone figi 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina Owoce kandyzowane 4 łyżki miodu Ryż ugotować. Jabłka umyć, ale nie obierać. Odciąć górę (od strony ogonka) i specjalną łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne. Rodzynki, figi opłukać i razem z owocami kandyzowanymi namoczyć w winie (ok. 10 min.) Ugotowany ryż wymieszać z płatkami migdałów, pestkami dyni oraz odsączonymi z wina owocami. Dodać miód i powstałą masą faszerować jabłka. Na jabłka nałożyć odcięte górne części i gotować na parze ok. 20 min. Podawać lekko przestudzone. [ATTACH=full]46848[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Jabłka z ryżem
Top
Bottom