Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jabłkowa delicja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1467179" data-attributes="member: 151"><p>Wczoraj zrobiłam, na biszkopcie, bardzo mi smakuje, mało słodkie, lekkie i orzeźwiające. Problem tylko miałam z masą jabłkową, bo nie chciała stężeć. Jabłek było ok. 1,5 kg, wody do duszenia nie dodałam prawie wcale, cukru w ogóle. 3 galaretki (gruszkowa+agrestowe) rozpuściłam w połowie ilości wody i nie wiem dlaczego, ale masa ciągle była płynna. Dodałam jeszcze 3 łyżeczki żelatyny i dopiero wtedy wszystko się ładnie zestaliło. Na wierzch poszła tylko kremówka ale z tą żelatyną: <a href="https://www.google.pl/search?q=%C5%BCelatyna+fix+deserowa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3CgwUu2JMcKjhgfv4oDAAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1680&bih=931#q=%C5%BCelatyna+fix+deserowa+dr+oetker&tbm=isch" target="_blank">https://www.google.pl/search?q=%C5%BCelatyn...er&tbm=isch</a></p><p>Zdecydowanie do powtórki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1467179, member: 151"] Wczoraj zrobiłam, na biszkopcie, bardzo mi smakuje, mało słodkie, lekkie i orzeźwiające. Problem tylko miałam z masą jabłkową, bo nie chciała stężeć. Jabłek było ok. 1,5 kg, wody do duszenia nie dodałam prawie wcale, cukru w ogóle. 3 galaretki (gruszkowa+agrestowe) rozpuściłam w połowie ilości wody i nie wiem dlaczego, ale masa ciągle była płynna. Dodałam jeszcze 3 łyżeczki żelatyny i dopiero wtedy wszystko się ładnie zestaliło. Na wierzch poszła tylko kremówka ale z tą żelatyną: [URL="https://www.google.pl/search?q=%C5%BCelatyna+fix+deserowa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3CgwUu2JMcKjhgfv4oDAAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1680&bih=931#q=%C5%BCelatyna+fix+deserowa+dr+oetker&tbm=isch"]https://www.google.pl/search?q=%C5%BCelatyn...er&tbm=isch[/URL] Zdecydowanie do powtórki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jabłkowa delicja
Top
Bottom